DIETA celui mai longeviv chirurg din Europa și sfaturi esențiale de viață – dr. Fedor Grigorievich Uglov

Profesorul Fedor Grigorievich Uglov a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca cel mai longeviv chirurg practicant din lumeConsidera că lucrarea unui medic este un lucru „uman și nobil”.

A fost primul medic din Rusia care a efectuat cele mai complexe operații pe inimă, plămâni, vase de sânge, abdomen. Opera orice, inclusiv bolnavi de cancer, mai puțin intervenea pe creier. 

Dr. Fedor Grigorievich Uglov

Era de părere că speranța de viață depinde de fiecare persoană în parte. Credea că un om poate să trăiască un secol dacă încearcă.

A demonstrat aceasta prin exemplul vieții sale. A reușit să se mențină activ până la vârsta de 103 ani, urmând câteva reguli simple de viață. Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi.

Pentru a trăi mult, este nevoie de multă mișcare și evitarea obezității. Este importantă activitatea fizică, dar și cea intelectuală.

O persoană trebuie să renunțe complet la alcool și tutun, dacă suferă de aceste vicii. În urma unei cercetări a ajuns la concluzia că toate organele sunt vătămate de consumul de alcool, dar mai ales creierul. Mâncarea trebuie să fie limitată. Sunt indicate cel puțin 7 ore de somn pe noapte.______

DIETA DOCTORULUI RUS UGLOV

Soția sa mărturisea că medicul chirurg mânca aproape orice, dar cu măsură. Avea însă o dietă pe care o recomanda și altora, cel puțin 10 zile.

La micul-dejun

Dimineața se bea o ceașcă de ceai negru sau de cafea naturală fără zahăr, după care se consumă un ou fiert tare și 8 prune uscate (hidratate ulterior).

La prânz

La amiază, se consumă 200 g de carne de pui fiartă, pește sau carne de porc slabă. Se mai mănâncă 100 g de varză proaspătă sau fiartă sau 1 morcov, și 1 portocală.

Între mese

Gustarea dintre mesele principale constă în 30 g de cașcaval tare, 1 măr și 1 portocală.

La cină

La masa de seară se mănâncă 1 pahar de chefir sau lapte acru (natural)._____

11 SFATURI PENTRU VIAȚĂ

Acestea sunt cele mai importante principii de viață ale acestui medic ilustru și om excepțional, din care ne putem inspira.

Îndemnul de a iubi se regăsește foarte des în sfaturile sale. _

1. Iubiți-vă patria-mamă și protejați-o. Fără rădăcini adânci, nimeni nu poate trăi mult.

2. Iubiți-vă munca.

3. Nu vă descurajați niciodată.

4. Iubiți-vă familia și fiți dispuși să răspundeți de ea.

5. Aveți grijă de greutatea normală. Nu mâncați prea mult.

6. Fiți atenți la condus. Șoseaua este cel mai periculos loc.

7. Nu vă temeți să mergeți la medic în timp util.

8. Feriți-i pe copii de muzica modernă (rock) și de televizor în general – provoacă teamă, excitație inconștientă și afectează negativ psihicul și sănătatea fizică. 

9. Durata vieții noastre depinde de noi înșine.

10. Faceți binele.

11. Oameni, iubiți-vă!

_________________________________

Surse:

1. 12 заповедей, благодаря которым выдающийся врач прожил 104 года: https://www.kp.md/daily/26598.7/3613391/

2. Psihologia de Azi, Dieta longetivității care îți curăță organismul: sfaturi de la un chirurg care a trăit până la vârsa de 103 ani: https://psihologiadeazi.ro/dieta-longetivitatii-care-iti-curata-organismul-sfaturi-de-la-un-chirurg-care-trait-pana-la-varsa-de-103-ani/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]