NU aplicați pe PIELE nimic din ce nu puteți MÂNCA – ULEIUL de COCOS ca alternativă la cremele de PROTECȚIE SOLARĂ din comerț (fără alcool, fără parabeni, fără petrol)

Uleiul de cocos este una din cele mai bune loțiuni de protecție solară pe care le putem folosi atunci când mergem la plajă sau când stăm multe ore în soare.

Uleiul de cocos are proprietăți antioxidante, anti-îmbătrânire, hidratante, antifungice și antivirale.

ulei de cocos pe post de crema de protectie solara

Cremele din comerț sunt pline de substanțe nocive și ne pot afecta sănătatea, mai ales a copiilor. De aceea este bine să vă orientați spre produse naturale, care nu numai că nu dăunează sănătății, ci sunt chiar benefice.

Unul din principiile după care se ghidează adepții produselor naturiste este acesta: „Nu aplicați pe piele nimic din ce nu se poate mânca”.

Uleiul de cocos nu conține alcool, petrol sau parabeni.  Ba mai mult, poate fi ingerat fără probleme. Are un gust delicios de cocos. Poate fi folosit și la gătit.

Este unul din ingredientele-cheie în dulciurile raw-vegane, deoarece ajută la solidificarea compozițiilor. La temperaturi mici, uleiul de cocos se întărește, iar la temperaturi mari devine lichid.

______________________________________________________________________________________________________

Data viitoare când mergeți la plajă, cumpărați-vă un borcănel cu ulei de cocos. Se va topi la temperaturile ridicate de afară, astfel încât va fi foarte ușor de folosit.

Se aplică pur și simplu pe piele și se masează ușor. Trebuie să îl aplicați însă mai des, o dată la 15-20 de minute, deoarece are un timp de protecție mai mic decât cremele din comerț.

______________________________________________________________________________________________________

Secretul uleiului de cocos este conținutul de antioxidanți și acizi grași. Este bogat în vitamina E, acid caprilic, acid lauric și acid capric. Aceștia distrug candida – o ciupercă asociată cu infecțiile fungice ale pielii.

Datorită conținutului de grăsimi, hidratează și restaurează pielea uscată sau descuamată (ajută inclusiv la îndepărtarea mătreții). Nu vă speriați, nu înfundă porii. Se absoarbe complet și nu lasă urme de grăsime.

Uleiul de cocos întărește țesuturile pielii și elimină celulele moarte. Întârzie formarea ridurilor datorită vitaminei E. Calmează eczemele, înțepăturile de insecte și psoriazisul.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Cristela Georgescu, To D or Not to D – Despre Vitamina D și o abordare medicală rațională: http://cristelageorgescu.ro/to-d-or-not-to-d-1-despre-vitamina-d-si-o-abordare-medicala-rationala/03/2013/

2. LIVE STRONG, Skin Benefits of Coconut Oil: http://www.livestrong.com/article/176393-skin-benefits-of-coconut-oil/

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.