Utilizări neobișnuite ale CEAIULUI

Ceaiul verde și ceaiul negru sunt renumite pentru proprietățile lor terapeutice extraordinare, datorate concentrației mari de antioxidanți.

Puțini dintre noi știu că aceste ceaiuri au și alte întrebuințări casnice, extrem de interesante, mai ales pentru femeile gospodine.

Utilizări ale Ceaiului în Gospodărie

– Adăugați ceai în aluaturi; când acesta se coace va căpăta o culoare intensă și se va rumeni frumos.

– Ceaiul se poate adăuga în diferite lichide folosite la gătit și alte preparate, precum borș, sosuri, dressing-uri, smântână, sucuri, sorbeturi, înghețate și alte deserturi de casă.

– Lăsați carnea la marinat într-o infuzie concentrată de ceai negru, timp de câte ore sau peste noapte înainte de a o găti. Ceaiul o va frăgezi.

– Ceaiul verde măcinat poate fi folosit ca și condiment sau mirodenie în diferite preparate (biscuiți, fursecuri, smoothie-uri, budinci, omletă)

– Aplicați 2 pliculețe de ceai pe pleoape pentru reducerea iritației ochilor; pliculețele se opăresc, după care se lasă în congelator până îngheață și apoi se aplică pe ochi reci.

– Aplicați un pliculeț cu ceai preparat pe locurile afectate de vânătăi, și lăsați-l să acționeze 20 de minute; repetați procedeul de 2 ori pe zi.

– Spălați-vă pe față cu ceai verde dacă aveți acnee.

– Folosiți ceaiul negru pentru reducerea arsurilor cauzate de soare.

– Clătirea gurii cu ceai negru, preparat într-o doză concentrată, ajută la eliminarea halenei și împrospătarea respirației. Se pot adăuga și alte plante aromate, precum mentă, rozmarin sau scorțișoară.

– Pentru înlăturarea transpirației excesive a picioarelor, fierbeți timp de 10 minute 15-20 de pliculețe de ceai negru în 2,5 litri de apă. Turnați apoi fiertura într-un lighean și înmuiați picioarele curate în ceaiul cald. Stați un sfert de oră, apoi clătiți picioarele. Faceți aceste băi de 3 ori pe săptămână.

– Înmuiați mâinile într-o infuzie concentrată de ceai negru pentru a îndepărta mirosul pregnant de pește sau alt tip de carne crudă, usturoi sau ceapă. Aceeași soluție poate fi folosită și pentru spălarea tocătoarelor de lemn.

– Ardeți câteva frunze de ceai verde dacă aveți țânțari în casă.

– Așezați câteva pliculețe cu ceai verde în dulap, dacă aveți molii.

– Puneți câteva frunze uscate de ceai verde în frigider într-un recipient fără capac și lăsați-le să absoarbă mirosurile timp de 1-2 zile, apoi aruncați-le.

– Înmuiați o bucată de pânză în ceai negru concentrat, și ștergeți hainele pe porțiunile lucioase pentru a le da un aspect de haine noi.

– Puneți câte 1 pliculeț de ceai verde în fiecare pantof pentru a înlătura mirosul neplăcut de transpirație sau mirosul de vechi.

– Înmuiați o cârpă într-o infuzie concentrată călduță și frecați podelele de lemn masiv sau mobila de lemn, pentru a-i da un lustru natural. Pentru lemnul deschis la culoare, folosiți ceaiul alb sau verde, iar pentru cel închis la culoare, ceaiul negru.

– Umpleți o sticlă cu pulverizator cu ceai rece și folosiți-l pentru ștergerea și lustruirea ștergerea geamurilor și oglinzilor.

– Puneți câteva pliculețe de ceai în WC și lăsați-le să stea circa o oră, apoi scoateți-le și spălați toaleta cu o perie.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.