Cum să cureți un KIWI în câteva secunde (video)

Toate fructele trebuie consumate când sunt foarte bine coapte, deoarece atunci sunt încărcate cu nutrienți, iar dulceața și aroma lor este desăvârșită.

Problema este că fructele moi sunt zemoase și se curăță greu, cel puțin după metoda tradițională, cu cuțitul. Experții însă au descoperit și alte căi, mai puțin convenționale, prin care putem îndepărta coaja în câteva secunde.

cum sa cureti un kiwi in cateva secunde

De pildă, în cazul fructelor kiwi, ne putem folosi de o linguriță sau de un pahar.

Metoda linguriței

Spălați fructul kiwi. Tăiați capetele cu cuțitul. Luați fructul în mână și introduceți lingurița între pulpă și coajă. Începeți să rotiți în jurul fructului, desprinzând astfel pulpa de coajă.

La final veți vedea că miezul iese singur, iar coaja rămâne ca o husă, întreagă. La fel puteți scoate pulpa cu o lingură tăind fructul pe lungime. Din acest moment, kiwi se poate tăia feliuțe, cubulețe sau se poate consuma ca atare. 

Metoda paharului

Tăiați kiwi în jumătate pe lungime. Puneți un pahar de sticlă gol pe masă. Luați fructul, așezați-l cu partea tăiată pe buza paharului și folosindu-vă de peretele paharului, trageți fructul în jos. Pulpa se duce în pahar, iar coaja rămâne în mână. În același mod se poate curăța și un mango.

Din acest moment, fructul se poate consuma cu lingurița, direct din pahar, se poate adăuga în blender împreună cu alte fructe sau se poate folosi la alte rețete.

___________________________________________________________________________________________________

Puțini dintre noi știm că această coajă, de care încercăm să scăpăm cât mai ușor, este de fapt comestibilă. Pentru a o putea consuma, trebuie să o frecăm bine cu un prosop pentru a îndepărta perii de deasupra. Apoi fructul se spală și se consumă ca atare.

Un alt aspect interesant este că fructele kiwi se numără printre cele mai hrănitoare fructe din lume. Un studiu comparativ a arătat că acestea sunt mai bogate în nutrienți decât alte fructe populare, precum merele, portocalele și bananele.

Cantitatea de vitamina C din kiwi este de 2 ori mai mare decât cea din portocale. Din acest motiv este recomandat îndeosebi în perioada iernii, sau în caz de răceală și infecții. 100 g de kiwi ne pot oferi 154% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Acesta conține de asemenea vitamina A, vitamina E, vitamina, cupru, potasiu și Omega-3Cei mai mulți nutrienți se găsesc în semințe și în coaja fructului.

___________________________________________________________________________________________________

Sursă: Nutrition and You, Kiwi fruit nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/kiwi-fruit.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.