Cum Scapi de Vergeturi După Sarcină – 8 Remedii Naturiste

Pielea este compusă din elastină, un țesut elastic foarte fin și suplu, însă elasticitatea are și ea propriile sale limite. În anumite situații – pierderea în greutate sau slăbirea bruscă, sarcina sau dezvoltarea corpului la vârsta pubertății – pielea se întinde în mod excesiv și apar linii purpurii sau roșii, cunoscute sub numele de vergeturi.

8 Remedii Naturiste Pentru Vergeturi  
7 Remedii Naturiste Pentru Vergeturi

7 Remedii Naturiste Pentru Vergeturi

Vergeturile nu trec de la sine, ci este nevoie de unele trucuri pentru se estompa și deveni gri sau albe culoare.

1. Albuș de ou

Albușul de ou conține 40 de proteine diferite. Înțelegem așadar de ce este atât de benefic pentru piele. Albușul conține totodată colagen și Vitamina A, două substanțe care pot trata arsurile, cicatricile și vergeturile. Bateți un albuș de ou cu furculița și aplicați pe locul afectat. Lăsați un sfert de oră, apoi spălați cu apă caldă.

2.  Camfor și ulei de cocos

Acesta este unul din cele mai eficiente remedii pentru vergeturi. Amestecați alcool Camforat (de la farmacie) cu ulei de nucă de cocos și aplicați pe pielea afectată de 2-3 ori pe zi. Va îndepărta vergeturile și cicatricile cauzate de arsuri în câteva luni. Păstrați amestecul într-un recipient, și mai adăugați camfor pe măsură ce se evaporează.

3. Aloe vera

Beneficiile plantei Aloe au devenit deja populare în rândul celor care se tratează cu remedii naturiste. Aloe Vera conține colagen, care ajută la repararea pielii umane. Folosiți pe cât posibil gelul proaspăt stors din frunzele de Aloe. Tăiați o frunză de Aloe vera și îndepărtați pielea exterioară. Scoateți gelul din interiorul frunzei și aplicați-l direct pe vergeturi. Lăsați să acționeze 2 ore, apoi clătiți cu apă călduță.

4. Suc de cartofi

Acesta este unul din cele mai ieftine și rapide remedii naturiste la domiciliu pentru vergeturi. Cartoful conține acizi esențiali grași și fitochimicale importante pentru sănătate: carotenoizi, polifenoli, Vitamina C, Vitamine din complexul B, potasiu, magneziu, calciu, fosfor și zinc. Cartoful stimulează producția de colagen și sinteza de elastină, prin care ajută la refacerea celulelor de piele și estomparea semnelor de tipul vergeturilor.

Tăiați un cartof în 3 felii groase. Luați o felie și frecați ușor zona de piele cu vergeturi. Asigurați-vă că sucul din cartof acoperă bine vergeturile. Lăsați să acționeze 5-10 minute, apoi clătiți cu apă călduță.

5. Suc de lămâie

Lămâia a fost recunoscută ca un agent natural de albire a pielii. Conținutul de Vitamina C și acizii alfa hidrozi pot îndepărta în mod eficient celulele moarte ale pielii și vergeturile odată cu ele.
Tăiați o lămâie în două. Luați o jumătate de lămâie și frecați ușor pielea cu vergeturi. Lăsați sucul să pătrundă în piele 10 minute, apoi clătiți cu apă.

Pentru un remediu mult mai rapid și eficient, amestecați 1 lingură de suc de lămâie cu 1 lingură de suc de castravete, de cartof sau de roșii.

6. Unt de cacao și unt shea

Puneți 2 linguri de unt de cacao și 2 linguri de unt shea la topit la foc mic. Adăugați 1 linguriță de ulei de Vitamina E, amestecați și păstrați crema obținută într-un recipient. Crema se va întări după ce se răcește. Aplicați această cremă pe vergeturi cel puțin o dată pe zi, după baie sau duș.

7. Caise

Caisele sunt unul din secretele de frumusețe folosite de foarte multe femei. Ele ajută în mod special la eliminarea vergeturilor.
Desfaceți 2-3 caise și scoateți sâmburii. Puneți fructele într-un blender, sau pasați-le cu o furculiță, până obțineți o pastă. Aplicați pasta pe zonele de piele cu vergeturi, și lăsați-o să acționeze 15-20 de minute. Clătiți cu apă călduță, și repetați procedeul zilnic, în prima lună de 2 ori pe zi, apoi doar o dată pe zi.

8. Uleiuri recomandate pentru vergeturi

Uleiurile naturale sunt emoliente excelente care au capacitatea de a trata diferite probleme ale pielii – de la scap uscat sau probleme ale părului, până la afecțiuni ale pielii – iritații, mâncărimi, infecții, răni, arsuri și inclusiv vergeturi. Trebuie doar să identificați tipul de ulei potrivit pentru afecțiunea de care suferiți.

Uleiul de măsline este considerat cel mai potrivit pentru tratarea vergeturilor, datorită proprietăților sale antioxidante și conținutului bogat de substanțe nutritive. Alte uleiuri bune pentru vergeturi sunt: uleiul esențial de levănțică, uleiul de trandafir, uleiul de smirnă și tămâie, uleiul de Geranium și uleiul de mușețel.

Pentru rezultate mai bune, amestecați mai multe tipuri de ulei și aplicați pe vergeturi, de 2-3 ori pe zi. O variantă ar fi asta: ½ linguriță de ulei de lavandă, ½ linguriță de ulei de mușețel, 2 lingurițe de ulei de migdale sau jojoba.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. mariana tothfalusi

    multzumim mult pentru minunatele sfaturi !

    toate bune & armonie in suflet !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.