Mălai Pentru Creșterea Părului – Leacuri Străvechi

Cele mai bune tratamente pentru păr rămân tot cele tradiționale, transmise din generație în generație, căutate cu ardoare și astăzi de femeile care au veșnic probleme cu podoaba capilară. Urzica, brusturele, nucul, usturoiul, gazul, uleiul de ricin și mălaiul sunt doar câteva ingrediente folosite cu succes împotriva căderii părului sau pentru stimularea creșterii acestuia.

4 Leacuri Pentru Căderea Părului
Mălai Pentru Creșterea Părului – Leacuri Străvechi

Mălai Pentru Creșterea Părului – Leacuri Străvechi

1. Frecții cu mălai

Mălaiul, adică făina de porumb este un ingredient pe care femeile îl folosesc adesea la exfolierea tenului. Conform practicilor străvechi, mălaiul este un leac extrem de eficient și pentru îngrijirea părului.

Pentru a stopa căderea părului, rezultate bune poate da un masaj zilnic cu mălai. Se aplică un pumn de mălai pe păr și se masează scalpul câteva minute. La final, făina se scutură bine, fără a spăla părul. Acest procedeu se face zilnic, 2-3 zile la rând, și abia după acest interval părul se spală. Pentru efecte maxime, după spălare, părul se poate clăti cu o soluție din apă și oțet de mere sau din apă caldă și o linguriță de tinctură de pedicuță.

Oțetul de mere poate fi consumat de asemenea intern. Se bea câte un pahar cu apă și 1 linguriță cu oțet de mere pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

2. Frecții cu usturoi

Usturoiul conține foarte mult sulf, un ingredient esențial pentru sănătatea firului de păr. Se taie câțiva căței de usturoi în jumătate și se masează scalpul 5 minute. Procedeul se repet, de 2 ori pe zi. Acest tratament este foarte bun pentru cei care suferă de alopecie. Se poate face seara, iar dimineața părul se spală cu șampon și se clătește cu oțet de mere. După 2 săptămâni de tratament nu vor mai fi probleme. La fel de eficientă este și ceapa.

3. Frecții cu tinctură de ardei iute

Se masează energic rădăcina părului cu câteva picături de tinctură de ardei iute, de 1-2 ori pe săptămână. Tinctura se poate prepara și acasă, din 200 g de ardei puși la macerat în 100 ml alcool, timp de 8 zile.

4. Frecții cu gaz

Se înmoaie un disc cosmetic în gaz și se aplică la rădăcina părului, prin tamponări ușoare. Se lasă să acționeze 2-3 ore, apoi părul se spală de mai multe ori cu șampon.

De ce ne cade părul?

Specialiștii spun că este normal să avem o pierdere de circa 100 de fire de păr pe zi. Însă atunci când rămânem cu un ghem de păr în mână în urma pieptănării trebuie să ne punem problema căutării unui tratament pentru rezolvarea acestei deficiențe.

De regulă, părul cade în exces din cauza tulburărilor de natură hormonală sau endocrină sau renală. Consumul de anticoncepționale pe termen lung, excesul de medicamente, alimentația săracă în proteine și vitamine, curele de slăbire, înaintarea în vârstă și hipotensiunea sunt alte cauze ale căderii părului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Si hainele de miel se curata cu malai.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.