Riduri, Ten Uscat – Mască cu Drojdie, Varză și Tărâțe de Grâu

Această rețetă este una cunoscută din bătrâni, care a dat roade bune în tot ceea ce înseamnă piele uscată, crăpată, fără strălucire sau finețe. Amestecul de varză și drojdie are efecte anti-îmbătrânire testate. Masca de față propusă este așadar ideală pentru combaterea tendinței de apariție a ridurilor odată cu înaintarea în vârstă.

Riduri, Ten Uscat – Mască cu Drojdie, Varză și Tărâțe de Grâu

Riduri, Ten Uscat – Mască cu Drojdie, Varză și Tărâțe de Grâu

Mască de față cu drojdie și varză

Ingrediente:

– 2-3 frunze de varză
– ¼ linguriță de drojdie
– 1 linguriță de miere
– 1 linguriță de ulei de măsline

Se pun frunzele de varză în robot sau blender și se zdrobesc bine. Se adaugă un sfert de linguriță de drojdie, mierea și uleiul de măsline, amestecând până la dizolvarea drojdiei. După ce pasta s-a omogenizat, se aplică pe față și pe gât, în strat cât mai gros. Masca se lasă să pătrundă în piele 15-20 de minute. La urmă se folosește o bucată de vată înmuiată în apă caldă pentru a îndepărta pasta de pe față.

Mască de față cu tărâțe de grâu, iaurt și miere

Ingrediente:

– 2 lingurițe de fulgi de ovăz
– 1 linguriță de tărâțe de grâu
– 1 lingură de iaurt simplu
– 1 linguriță de miere
– 1 picătură de ulei de lavandă

Se amestecă toate ingredientele și pasta obținută se aplică pe fața umezită în prealabil cu apă călduță. Se recomandă masarea pielii dinspre bărbie înspre frunte, pentru ca ingredientele să pătrundă bine. La final, fața se clătește cu apă caldă.

Mască hidratantă cu miere și lavandă

Ingrediente:

– 1 lingură de miere
– 3 picături de ulei esențial de lavandă

Se amestecă cele două ingrediente până la omogenizare. Se umezește mai întâi pielea de pe față și gât cu apă caldă și apoi se întinde masca. Se lasă să acționeze un sfert de oră. Procedeul se poate face câte 3 zile pe săptămână, pentru a frăgezi pielea și obține un ten catifelat, lipsit de uscăciune și efectele adverse asociate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.