Rozariul de la Mândruloc – „raiul trandafirilor” din România

O locație de vis, cum rar îți poți închipui că ar putea exista la noi în țară, Rozariul „Eutopia Gardens” este una din cele mai frumoase destinații pentru turiștii din România și nu numai.

După cum o spune și numele, „rozariu” înseamnă un loc în care se plantează doar trandafiri.

Rozariul de la Mândruloc – „raiul trandafirilor” din România

Rozariul de la Mândruloc – „raiul trandafirilor” din România: Realitatea de Arad

Acest superb parc dendro-floricol (cu arbori și flori) a fost construit în perioada 2002-2012 în satul Mândruloc din comuna Vladimirescu, județul Arad. Se află la circa 10 km de Arad, pe drumul național DN7, Arad-Deva.

Rozariul de la Mândruloc se întinde pe o suprafață generoasă de 25,5 hectare. În prezent, aici se află peste 3.000 de specii de trandafiri culese din toată lumea (Canada, SUA, China, Franța).

Un soi care îi impresionează pe vizitatori este trandafirul urcător „Eden rose”. Acesta poate înfrumuseța chiar și cea mai neatractivă grădină sau parc.

Un alt tip de trandafiri unici în România sunt trandafirii franțuzești, cu petale multicolore.

Parcul cuprinde două zone diferite: o zonă în care pot fi admirate grădini tematice și o zonă cu colecții de plante.

În prima sâmbătă a lunii iunie are loc „Sărbătoarea Trandafirului”, un festival deosebit, cu intrare liberă, care le oferă vizitatorilor prilejul să vadă numeroase specii de trandafiri înfloriți. Multitudinea culorilor și miresmelor oferă un spectacol al naturii de neuitat.

Parcul se schimbă de la lună la lună, datorită trandafirilor care au perioade diferite de înflorire. Astfel, în orice perioadă îl vizitați, veți avea parte de un răsfăț vizual unic.

 

____________________________

Surse:

1. Revista Satului, Nr. 15, 1-15 august 2016, pp. 44-45: https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/mediu/3122-rozariul-de-la-mandruloc-cea-mai-mare-gradina-de-trandafiri-din-tara.html

2. Jurnalul, Unic pe plaiuri mioritice. Rozariul de la Mândruloc: http://jurnalul.ro/timp-liber/calatorii/unic-pe-plaiuri-mioritice-rozariul-de-la-mandruloc-736884.html

3. Români Buni, Eutopia Gardens, cel mai mare Rozariu din România: https://romani-buni.info/2016/05/eutopia-gardens-cel-mai-mare-rozariu-din-romania-detine-peste-2-000-de-soiuri-de-trandafiri-vezi-aici-foto/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Faceți o treaba excelentă! Felicitări și sănătate multa

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.