Ceaiuri pentru PIETRE la RINICHI – rețetele botanistei Maria Treben

Vă prezentăm câteva ceaiuri recomandate de botanista austriacă Maria Treben în cărțile sale pentru eliminarea nisipului sau pietrelor la rinichi.

Ceaiuri Pentru Pietre la Rinichi - Maria Treben

Ceaiuri Pentru Pietre la Rinichi – Maria Treben

Ceai mixt 1

Despre splinuță, Maria Treben spune că este o plantă foarte eficientă în afecțiunile renale și vezicale. Ea prezintă în cărțile sale un caz relatat de preotul Kunzle în scrierile sale al unui bărbat de 45 de ani care suferea de o boală grea de rinichi. A băut câte 3-4 căni de ceai din splinuță, drăgaică și urzică-moartă galbenă pe zi, și s-a vindecat în 2 săptămâni.

Ceaiul de sânziene este de asemenea recomandat pentru curățarea rinichilor. În medicina tradițională, sânzienele sau drăgaica este recomandată în cazurile de nisip și piatră la rinichi sau în urină, și în retenția urinară.

– splinuță
– sânziene (drăgaică)
– urzică moartă

Aceste plante se folosesc în cantități egale. Se ia 1 linguriță de amestec și se opărește cu 1 cană de apă clocotită. Se beau câte 3-4 căni de ceai pe zi, cu înghițituri mici. Maria Treben recomandă ca o jumătate de cană de ceai să se bea dimineața, pe stomacul gol. Cura cu acest ceai trebuie făcută pe o perioadă mai mare de timp.

Ceai mixt 2

– 20 g de frunze de mesteacăn
– 20 g de osul-iepurelui
– 20 g de traista-ciobanului
– 20 g de turiță mare

Amestecați toate plantele într-un vas. Pentru prepararea unei căni de ceai, luați 1 linguriță de amestec și puneți-o la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se beau câte 3-4 căni de ceai pe parcursul zilei, cu înghițituri rare.

Ceai de coada-calului

Acesta se bea în timpul unei băi de șezut cu coada-calului. Mai multe detalii găsiți în acest articol. Despre acest remediu, Maria Treben spune că este cel mai rapid care ajută la eliminarea nisipului sau a calculilor renali și vezicali.

Pătlagină

Se poate folosi atât pătlagină îngustă (cea mai recomandată), cât și lată. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită. Se beau câte 3-4 căni de ceai pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici.

Împreună cu ceaiul de pătlagină se iau și câte 8 g de semințe de pătlagină. Acestea au rolul de a preveni formarea altor pietre la rinichi.

Pedicuță

Se prepară o cană de ceai dintr-o linguriță de plantă și 250 ml de apă clocotită. Acest ceai se bea dimineața, pe stomacul gol.

Urzică

Se consumă câte 3-4 căni de ceai de urzică pe zi, cu înghițituri mici. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită.

Sursă: „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]