Slăbirea MEMORIEI – un CEAI eficient, recomandat de Maria Treben

Botanista de origine germană Maria Treben recomanda tuturor celor care au început să uite, să bea ceai de coada-calului și ventrilică. Aceste două plante constituie un amestec eficient împotriva amneziei cauzate de înaintarea în vârstă.

Ceai Pentru Memorie

Ventrilică și Coada-Calului (Ceai Pentru Memorie)

Plantele se amestecă în cantități egale. Se ia 1 linguriță de amestec și se opărește scurt cu 1 cană de apă clocotită. Este de preferat să se folosească plante proaspete. Se bea câte 1-2 căni de ceai pe zi, cu înghițituri rare. Acest amestec de ceai se poate consuma pe o perioadă îndelungată de timp. Funcționează datorită efectului depurativ al plantelor.

În combinație cu ventrilică, ceaiul de coada-calului mai este recomandat și în arterioscleroză.

De altfel, coada-calului este o plantă formidabilă împotriva simptomelor senilității. Renumitul medic naturist Sebastian Kneipp spunea despre această plantă că este unică, și că ajută în o mie de afecțiuni.

Maria Treben îl citează și pe preotul de origine elvețiană Kunzle, care spunea că consumul unei căni de ceai de coada-calului ar trebui să devină un obicei zilnic pentru cei care se apropie de o anumită vârstă. Acest ceai i-ar ajuta să scape de durerile de oase (reumatice, artritice) și de nevralgii, de probleme cu urinarea și alte afecțiuni renale și vezicale (în aceste cazuri sunt eficiente băile de șezut cu infuzie de coada-calului).

Coada-calului este foarte bogată în siliciu, un mineral care întărește oasele. Din acest motiv, planta este recomandată ca remediu pentru osteoporoză (o boală caracterizată prin subțierea oaselor). Un studiu realizat pe 122 de femei italiene a arătat că extractul de coada-calului a îmbunătățit densitatea osoasă.

Coada-calului este citată de asemenea ca un remediu fără egal în oprirea hemoragiilor puternice.

Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă folosită în scopuri medicinale încă de pe vremea romanilor și grecilor antici, în special pentru oprirea sângerărilor, vindecarea ulcerelor și rănilor, tratarea problemelor rinichilor și a tuberculozei.

Precauții și contraindicații

Efectele diuretice ale plantei pot crește efectele toxice ale unor medicamente (Digoxin, Phenytoin, anticoagulante și altele). Persoanele care iau orice fel de medicamente nu trebuie să consume coada-calului fără să consulte un medic.

Surse:
1.„Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri
2.http://umm.edu/health/medical-reference-guide/complementary-and-alternative-medicine-guide/herb/horsetail
3.http://umm.edu/health/medical-reference-guide/complementary-and-alternative-medicine-guide/herb-interaction/possible-interactions-with-horsetail

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. bine precizat: 1) persoanele care iau ORICE fel de medicamente,sa NU bea ceai de coada calului fara sa consulte un medic; 2) la mine se ‘manifesta” si prin scaderea tensiunii arteriale (dupa ce ca-i 12/6…intotdeauna)….

  2. … dar nu aveți vreun ceai ÎMPOTRIVA slăbirii memoriei… eu nu vreau ceai eficient pt slăbirea memoriei 😂😂😂

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.