CEAIURI care au efecte de-STRESANTE și calmante

Stresul acționează negativ asupra sănătății noastre pe „nesimțite”. Efectele acestuia se răsfrâng atât asupra psihicului și emoțiilor, cât și asupra sănătății fizice. Mai multe informații pe acest subiect puteți citi în acest articol.

Ceaiuri Destresante

Ceaiuri Destresante

Ceai de ROINIȚĂ

Roinița, sau melisa, este una din cele mai eficiente plante pentru calmarea sistemului nervos și întărirea psihicului. Este un remediu util contra depresiei, tristeții, tensiunilor zilnice, anorexiei psihice, angoaselor, surmenajului intelectual, stresului, durerilor de cap și insomniei. Are un efect calmant și asupra stomacului, în cazul tulburărilor digestive cu substrat nervos. Roinița ajută totodată la îmbunătățirea memoriei.

Ceai de TEI

Florile de tei sunt renumite pentru efectele lor calmante și relaxante. În medicina naturistă, teiul este folosit pentru reducerea tensiunii sistemului nervos și combaterea anxietății și insomniei, datorită uleiurilor volatile conținute, care au proprietăți sedative.

Un studiu preliminar realizat pe șoareci, publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie, a demonstrat efectele anti-anxietate ale teiului.

Ceai de OVĂZ

Paiele de ovăz sunt considerate un energizant natural fabulos. Ceaiul din paie de ovăz este recomandat mai ales persoanelor care experimentează căderi de energie în timpul zilei. Acest remediu este eficient și pentru simptomele de anxietate, insomnie și stres cronic.

Ovăzul conține foarte multe proteine, fibre și vitamine, fiind foarte util pentru întărirea sistemului nervos central și reducerea oboselii fizice și a surmenajului psihic. Ovăzul calmează mintea, combate stresul, astenia, tulburările de somn, iritabilitatea și durerile de gât (cefaleea).

Ceai de MUȘEȚEL

Mușețelul este un alt sedativ blând care poate fi folosit atunci când nu ne putem liniști sau când nu putem dormi. Un studiu pilot publicat în anul 2011 în in BMC Complementary and Alternative Medicine a arătat că această plantă calmează nervii și îmbunătățește funcționarea din timpul zilei a persoanelor cu insomnie.

Pe lângă consumul efectiv de ceai, inhalarea mirosului de mușețel (prin aromaterapie) poate înlesni somnul de noapte.

Ceai de ROZMARIN

Rozmarinul este o plantă care produce un efect benefic asupra creierului prin stimularea activității cerebrale implicate în controlul dispoziției și stării de spirit. Rozmarinul poate îmbunătăți de asemenea memoria de lungă durată și ne poate menține mai activi din punct de vedere mental.

Un studiu a arătat că rozmarinul conține compuși care pot interacționa cu activitatea unor enzime implicate în scăderea memoriei asociată cu îmbătrânirea.

Sursă:http://altmedicine.about.com/od/home-remedies/ss/5-Delicious-Stress-Busting-Herbal-Teas.htm#showall

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.