Ceaiul de ace de pin – un dar al naturii în sezonul rece (rețetă)

În toiul sezonului de gripă, răceli și viroze respiratorii, ceaiul de ace de pin este un dar de sănătate al naturii. Dar și o experiență plăcută.

Ceaiul de ace de pin a fost un remediu tradițional foarte popular și îndrăgit de popoarele indigene, atât datorită aromei proaspete, cât și datorită valorii sale medicinale.

Ceaiul de ace de pin - un dar al naturii in sezonul rece (reteta)

Ceaiul de ace de pin – un dar al naturii in sezonul rece: katie hargrave

Ceai de ace de pin – rețetă

Cei care nu sunt inițiați în lumea plantelor medicinale, trebuie să știe că din acele de pin se poate prepara un ceai medicinal foarte gustos și sănătos.

Fiecare tip de pin are aroma lui proprie. Așadar, se pot încerca diferite combinații, în funcție de gust.

Culegeți un mănunci de ace de pin verzi, din vârful crengilor. Cu cât mai tinere, cu atât mai bogate vor fi în substanțe nutritive. Ca în cazul oricărei alte plante, acele de pin trebuie culese din zone nepoluate.

♣ Îndepărtați învelișul ca de hârtie de pe ace și curățați-le bine de impurități. Tăiați acele în bucățele mici.

♣ Pune 1 cană de apă la fiert, și adăugați 1 lingură de ace de pin mărunțite. Lăsați plantele la fiert (cu capac) 20 de minute. Luați vasul de pe foc, și mai lăsați la infuzat până când ceaiul se răcorește și este numai bun de băut. Majoritatea acelor trebuie să se depună pe fundul cănii, iar culoarea apei să fie roșiatică.

♣ Acest ceai se poate bea de mai multe ori pe zi, pentru a avea un efect medicinal. Se prepară proaspăt de fiecare dată. Pentru o aromă mult mai intensă, puteți adăuga și puțină zeamă de lămâie în ceai, și puțină miere.

♣ Resturile de ace de pin filtrate pot fi adăugate în apa de baie, pentru ameliorarea durerilor articulare, întinderilor musculare, luxațiilor și răcelilor.

Indicații terapeutice

Acele de pin conțin Vitamina A în cantități mari, și de 4-5 ori mai multă Vitamina C decât sucul proaspăt stors de portocale.

Ceaiul de ace pin este un expectorant (subțiază secrețiile de mucus) și un decongestionant foarte bun.

Poate fi folosit și extern, sub formă de spălături, datorită proprietăților antiseptice. Are efecte imunostimulatoare foarte puternice, așadar se poate bea și preventiv.

– boli cardiovasculare
– varice
– oboseală musculare
– scleroză
– afecțiuni renale
– nervi oculari slăbiți
– cangrene
– cancer în stadii primare
– tuberculoză
– curățarea intestinelor

Ceaiul de ace de pin nu este recomandat pe perioada sarcinii sau alăptării.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. trateaza si imunitatea parlamentara?

  2. noi mancam pamant! ca astia micii acceseaza telefoanele de la varsta de 6 luni, drecu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.