Ceai de Codițe de Cireșe – Proprietăți, Preparare, Tratamente

Ceaiul de codițe de cireșe este un diuretic natural, un foarte bun anti-inflamator, astringent și febrifug. Dar mai mult decât orice, este recunoscut pentru proprietățile detoxifiante remarcabile. Toate aceste beneficii pentru sănătate a codițelor de cireșe se datorează flavonoidelor conținute.

Ceai de Codițe de Cireșe – Proprietăți, Preparare, Tratamente

Ceai de Codițe de Cireșe – Proprietăți, Preparare, Tratamente

Ceai de codițe de cireșe – Proprietăți

Cozile de cireșe conțin Vitamina C, Vitamina B1 și Vitamina D. Sunt sărace în calorii, și datorită efectului diuretic, ceaiul se poate bea pentru pierderea în greutate sau eliminarea nisipului de la rinichi.

Ceaiul de cozi de cireșe crește rezistența organismului la boli, datorită antioxidanților conținuți. În scop terapeutic, de la cireș se folosesc aproape toate componentele: fructele, cozile, frunzele, florile și scoarța de cireș. Codițele de cireș sunt însă cele mai benefice sănătății.

– Întărește nervii, are efect calmant
– Potolește setea
– Curăță rinichii (previne formarea calculilor renali)
– Purifică sângele
– Reduce simptomele de reumatism, artrită, ateroscleroză
– Alină durerile (în loc de o aspirină, mănâncă o cireașă)
– Scade colesterolul
– Ajută la slăbit
– Sprijină sănătatea ficatului

Tratamente cu ceai din cozi de cireșe

1. Retenție de apă în țesuturi

Consumul regulat de ceai de cireșe ajută la retenția de apă în țesuturi. Efectele sunt vizibile încă din primele zile de administrare. Este un ceai bun pentru femeile care iau anticoncepționale sau medicamente (care duc la retenția de lichide în corp).

2. Nisip la rinichi

Ceaiul de cozi de cireșe este recomandat persoanelor care suferă de nisip la rinichi (microlitiază renală). Cura cu ceai de cireșe este de asemenea indicată persoanelor care au un nivel mare de uree și creatinină.

3. Sănătatea inimii

O cură cu ceai de cireșe de 30 de zile poate preveni ischemia miocardică și insuficiența cardiacă.

4. Alergii

Cozile de cireșe sunt un bun adjuvant în cazul alergiilor, fie că este vorba despre urticarii, catar respirator sau alte simptome cauzate de alergeni. Tratamentul cu ceai de codițe de cireșe poate îmbunătăți și chiar elimina simptomele neplăcute. În plus, experții recomandă ceaiul de codițe de cireșe ca tratament pentru persoanele cu astm alergic.

5. Celulită

Femeile care au deja celulită pot obține rezultate bune cu ceai de codițe de cireșe. Este nevoie de o cură de o lună cu ceai, sau extract de cozi de cireșe (câte 1 g pe zi), plus un consum de 2 litri de apă de izvor, pentru a preveni deshidratarea.

6. Ceai de codițe de cireșe în sarcină

Ceaiul de codițe de cireșe este permis în timpul sarcinii pentru combaterea infecțiilor urinare. Este un foarte bun diuretic și antiinflamator, prin care detoxifică și reduce simptomele.

Ceai de codițe de cireșe – Preparare

Se pune o lingură de cozi de cireșe într-un pahar de apă clocotită și se lasă la infuzat 5-10 minute. Se bea în fiecare dimineață și seara, în cure de 30 de zile maxim.

Cum se recoltează/păstrează cozile de cireșe
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’11578, 11062, 11566′ button=’Cumpără aici’]

Cum se recoltează/păstrează cozile de cireșe

După ce fructele au fost culese din pom, se curăță de funze și cozi, dar acestea nu se aruncă. Cozile se spală cu apă rece și se întind pe o bucată de hârtie albă, în strat subțire, la loc însorit sau lipsit de umiditate. După ce cozile s-au uscat, se pot păstra în saci de pânză sau pungi de hârtie, la loc uscat și curat. Cozi de cireșe se găsesc pe toată perioada anului la magazinele naturiste, sub formă de ceai, pulbere sau decoct.

Ceai de codițe de cireșe – Contraindicații

Cozile de cireșe nu conțin principii toxice, iar singura contraindicație este că nu ar trebui administrat la persoanele cu pietre la rinichi mari (deoarece prin migrarea calculilor se pot produce blocaje).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. si eu le-am strans stiu cat sunt de eficace de mic copil

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.