Ceaiuri şi Leacuri Pentru Dureri Menstruale: 7 Plante Calmante

Simptomele premenstruale se simt diferite la fiecare femeie în parte. Unele au crampe şi dureri abdominale, altele simt o uşoară balonare sau dureri de spate şi migrene. Schimbările de dispoziţie, irascibilitatea şi nervozitatea sunt însă frecvente la majoritatea femeilor. Plantele au efecte sedative şi analgezice uşoare, minunate pentru îmbunătăţirea stării generale în perioada pre şi menstruală.

ceaiuri dureri menstruale

Ierburile au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru tratarea crampelor menstruale. Vitamine recomandate: B6, D şi K, magneziu şi calciu.

1. Ceai de scorţişoară

Despre scorţişoară se spune numai de bine. Pe lângă aroma deosebită şi efectul împrospătant, scorţişoara este înzestrată cu proprietăţi antiinflamatorii de excepţie. Ceaiul de scorţişoară este un leac bun pentru spasmele abdominale resimţite la menstruaţie. Se bea de regulă cu o zi înainte de venirea ciclului, pentru a preveni simptomele. Acesta aduce de asemenea o stare de linişte şi confort, mai ales pe timpul somnului de noapte. Scorţişoara nu se consumă niciodată cu vin roşu în perioada pre şi menstruală, întrucât poate agrava situaţia.

2. Ceai de busuioc

Busuiocul este mai mult decât un condiment pentru mânăcărui. Acesta conţine un acid cu efect calmant puternic, numit acid cafeic. Femeile îl pot folosi sub formă de ceai pentru calmarea durerilor care însoţesc menstruaţia lunară. Ceaiul se face din 2 linguri de busuioc la 300 ml de apă. Se bea o jumătate de ceaşcă din 2 în 2 ore pentru liniştirea durerilor. Se poate folosi în loc cimbru, sub aceeaşi formă.

Deşi durerile menstruale şi celelalte simptome asociate sindromului premenstrual sunt normale din punct de vedere fizic, există remedii naturiste care pot calma durerea sau ameliora starea generală. În fond, aceste dureri nici nu trebuie înlăturate cu totul, ci numai reduse la o intensitate mai mică, atât cât să fie suportabile.

3. Ceai de chimen

Se folosesc seminţe de chimen zdrobite şi măcinate prin râşniţa de cafea. Pulberea obţinută se adaugă la o cană cu apă clocotită. se infuzează 5 minute, apoi se strecoară şi se bea cald.

4. Uleiuri esenţiale

Există o gamă largă de uleiuri esenţiale care conţine acizi graşi esenţiali linoleici cu rol în calmarea inflamaţiilor şi durerilor menstruale. Se poate folosi în acest sens ulei de ciuboţica-cucului (primulă), ulei de coacăze negre, melisă, salvie sau maghiran. De fapt, le poţi amesteca pe toate, câte 10 picături din feicare. Adaugă la urmă 20 de picături de ulei de măsline şi aplică pe preparatul pe piele, masând uşor zona pelvină.

Uleiurile se pot aplica şi sub formă de cataplasme calde. Compresele se înmoaie în apă caldă în care s-au adăugat câteva picături de ulei.

5. Cataplasme cu foi de varză

Varza este un absorbant al durerii incomparabil. Peste frunzele de varză se pot adăuga câteva picături de ulei de măsline. Se aşează pe partea inferioară a abdomenului şi se ţin câteva minute.

6. Comprese cu apă caldă

Este cel mai uşor remediu care dă roade imediate. Crampele abdominale dispar prin aplicarea de abdomen a unei sticule cu apă fierbinte. De asemenea, hidratarea în perioada menstruală este esenţială pentru eliminarea simptomelor. Un corp deshidratat va produce mult mai multe crampe, din cauza hormonului vasopresin eliberat în această perioadă.

7. Băi de picioare cu boabe de muştar

Se folosc boabe de muştar măcinate – 1-2 linguri, adăugate într-un lighean cu apă caldă. Se înmoaie picioarele pentru o calmare rapidă a crampele abdominale.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.