Ceaiul de TEI relaxează nervii și sistemul vascular, reduce tensiunea, curăță și fluidifică sângele

Teiul ni se descoperă ca un remediu calmant desăvârșit prin parfumul său dulce și liniștitor care acționează asupra sistemului nervos, în timp ce frunzele sale oblice, în formă de inimă, ne oferă indicii despre efectele sale benefice asupra sistemului cardiovascular.

Botaniștii îl recomandă în hipertensiune arterială cauzată de stres și alte afecțiuni asociate cu tensiunea nervoasă. Beneficiile sale se datorează acțiunii relaxante asupra nervilor și a vaselor de sânge.

Botanista Robin Rose Bennett spune că teiul deschide inima și îmbunătățește circulația cardiovasculară. Alungă amărăciunea inimii și ne înalță sufletește.

Botanistul Maurice Mességué susține că teiul are proprietatea de a curăța și subția sângele. Este un antidot valoros împotriva aterosclerozei și a altor afecțiuni cardiace și vasculare, precum flebită, angină și atac de cord.

Un ceai bun pentru inimă puteți obține combinând în părți egale flori și frunze de tei cu frunze și flori de păducel și petale de trandafiri.

___________________________________________________________________________________________________________

Teiul este un leac blând pentru afecțiunile datorate tensiunii excesive: palpitații pe fond nervos, hiperactivitate, afecțiuni digestive pe fond emoțional, isterie, manie, migrene, dureri de cap sinusale, umeri tensionați, crampe musculare, menstruații dureroase.

Datorită proprietăților sale sedative, teiul îi poate ajuta pe cei care suferă de insomnie să adoarmă mai ușor și mai bine. David Hoffman recomandă băile cu infuzie de tei și trifoi roșu pentru calmarea copiilor agitați care nu pot adormi.

Florile teiului sunt folosite de secole pentru tratarea răcelilor, gripei, febrei și infecțiilor. Teiul are proprietăți pectorale, fiind util în bronșită, tuse, gât iritat, congestie. Dr. Sharol Tilgner susține că acesta poate reduce durata unei infecții virale.

Teiul are totodată proprietăți antiinflamatoare. Acționează ca un diuretic și antispasmodic (reduce spasmele musculaturii netede a tractului digestiv).

___________________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Teiul nu trebuie consumat în doze mari sau pe termen lung, deoarece poate afecta inima. Poate interacționa cu litiu și diuretice.

Unele persoane pot fi alergice la florile teiului.

Citește și: Contraindicațiile ceaiului de tei

Surse bibliografice:

1. Beneficial Botanicals, LINDEN: https://www.beneficialbotanicals.com/tincture-information/linden.html

2. Herbal Remedies Advice, Linden Flower Tea Benefits: http://www.herbalremediesadvice.org/linden-flower-tea-benefits.html

3. The Herbal Academy, A FAMILY HERB: GENTLE LINDEN FLOWER AND LEAF: https://theherbalacademy.com/a-family-herb-linden-flower/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Și de-asemenea, reduce libidoul bărbaților nestăviliți ! 😁

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.