MĂCEȘELE sunt cele mai bogate fructe în MAGNEZIU (cum se prepară CORECT ceaiul) – dr. Pavel Chirilă

Majoritatea dintre noi asociem măceșele cu vitamina C. Puțini dintre noi știm că acestea sunt de asemenea bogate în magneziu, un mineral esențial pentru sănătatea noastră, tot mai puțin prezent în alimentele pe care le consumăm.

Profesorul universitar doctorul Pavel Chirilă a făcut această dezvăluire, susținând că măceșele sunt fructele cu cel mai mare conținut de magneziu de pe pământ.

Ceai de Măceșe

Vorbind despre modul corect de preparare și consum a ceaiurilor alimentare, dr. Chirilă spune că măceșele trebuie lăsate la infuzat o perioadă mai lungă de timp

Pentru a extrage magneziul din ele, măceșele trebuie să stea circa 8 ore în apăFructele se zdrobesc și se pun de cu seară în apă și vasul se acoperă. A doua zi, lichidul se poate încălzi puțin și consuma.

___________________________________________________________________________________________________

Spre deosebire de ceaiurile din plante, cele din fructe sunt mai bine tolerate și nu produc tulburări sau reacții adverse grave în corp după un consum prelungit.

Ceaiurile provenite din fructe, spune dr. Pavel Chirilă, pot fi administrate în mod repetat, chiar zilnic, deoarece fructele sunt alimente, în timp ce plantele sunt medicament, și pe termen lung pot provoca diverse probleme în organism. 

Fructele trebuie însă culese direct din natură, uscate și depozitate în condiții foarte bune. 

___________________________________________________________________________________________________

Academicianul Ovidiu Bojor spune că ceaiul de cătina este un ceai alimentar foarte bun, care poate fi consumat zilnic, datorită conținutului bogat în vitamine, minerale, probiotice și antioxidanți și a proprietăților tonice, energizante și revigorante la nivelul corpului și psihicului.

Se poate combina cu fructe măceșe. Se administrează dimineața, și nu mai târziu de ora 15-16.

Un alt ceai de fructe foarte bun este cel din fructe de pădure. Putem combina mai multe fructe, sau putem consuma doar unul singur: afine, coacăze, zmeură, păducelSpre deosebire de măceșe, acestea trebuie lăsate la infuzat mai puțin, circa 20 de minute.

___________________________________________________________________________________________________

Ceaiul de măceșe este bogat în antioxidanți – vitamina C și flavonoide. Aceștia previn bolile asociate cu stresul oxidativ și daunele radicalilor liberi, precum cele cardiovasculare, inflamatoare, artrita, cancerul și îmbătrânirea prematură.

Un studiu publicat în anul 2003 în Jurnalul Molecular Aspects of Medicine a arătat că ceaiul de măceș este o sursă foarte bună de licopen, un antioxidant regăsit în cantități mari în roșii și pepenele verde asociat cu reducerea riscului de cancer și boli de inimă.

Alți antioxidanți din măceșe – quercetina și acidul elagic au demonstrat proprietăți anticancerigene. Aceștia inhibă înmulțirea celulelor tumorale în testele de eprubetă.

Potrivit Universității Maryland Medical Center, administrarea de vitamina C în cantități mari poate reduce severitatea și frecvența răcelilor. O altă vitamină regăsită în măceșe care ajută la întărirea sistemului imunitar este vitamina A. Aceasta are efecte antibacteriene și antivirale.

Un studiu mai recent (2013) publicat în Preventive Nutrition and Food Science sugerează că extractul de măceșe reduce depunerile de grăsime și acumularea de grăsimi în celule.

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Live Strong, Benefits of Rosehip Tea: http://www.livestrong.com/article/23079-benefits-rosehip-tea/

2. Digi 24, Ceaiurile care pot face rău sănătății: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/ceaiurile-care-pot-face-raua-sanatatii-677035

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.