Administrarea de OMEGA-3 în timpul chimioterapiei crește șansele de supraviețuire la femeile cu cancer de sân terminal

Un studiu clinic realizat de cercetătorii francezi a arătat că un tip de acid gras esențial Omega-3 provenit din surse vegetale poate reduce efectele secundare adverse ale chimioterapiei, îmbunătățind totodată rezultatele acestei terapii anti-cancer.

Această cercetare a fost realizată pe femei cu cancer de sân metastatic (în ultimă fază). Administrarea de suplimente cu Omega-3 aproape a dublat șansele lor de supraviețuire.

Administrarea de OMEGA-3 în timpul chimioterapiei creste șansele de supravietuire la femeile cu cancer de san terminal

OMEGA-3 in timpul chimioterapiei creste șansele de supravietuire la femeile cu cancer de san terminal

Cercetătorii au folosit o doză de 1800 mg (1.8 g) de DHA (acid docosahexaenoic) din alge marine în timpul chimioterapiei. DHA este un acid gras Omega-3 extrem de important pentru sănătatea noastră, îndeosebi pentru creier.

Organismul nostru are nevoie de această grăsime pentru creier și cortexul cerebral. Bebelușii au nevoie de DHA mai ales în primele 6 luni de viață pentru buna dezvoltare a creierului, a ochilor și a sistemului nervos.

Cele mai bune surse de DHA sunt laptele matern, peștele gras (precum somon, ton, sardine, hering), uleiul de pește și algele marine. Poate fi de asemenea sintetizat din acidul alfa-linoleic.

Pentru acest studiu, cercetătorii au folosit un tip de DHA derivat din alge marine, și nu din pește. Aceștia au descoperit că celulele tumorale devin mai sensibile la chimioterapie când lipidele membranelor sunt îmbogățite cu DHA. Acest acid Omega-3 slăbește capacitatea de apărare a celulelor canceroase.

Alte studii au arătat că uleiul de pește poate preveni cancerul, reducând semnificativ riscul de cancer la femei.

Omega-3 combate cancerul prin faptul că reduce inflamațiile cronice, restricționează creșterea tumorilor și induce auto-distrugerea celulelor maligne.

Alte surse de Omega-3 sunt: nucile, semințele de in și semințele de chia. Dintre tipurile de pește cu cele mai mari concentrații de Omega-3 sunt: macroul, somonul, uleiul de ficat de cod, heringul, stridiile, sardinele, anșoa și caviarul. Aceste alimente protejează de asemenea creierul, inima și vederea.

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19920822
https://www.facebook.com/TheEdenPrescription
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/docosahexaenoic-acid-dha
http://www.webmd.com/cancer/features/antioxidants-omega3s

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.