MIEREA și POLENUL reduc efectele adverse asociate tratamentului pentru CANCER la sân

Tratamentele pentru cancerul la sân pot avea un impact devastator asupra calității vieții. Cercetările recente au arătat că există două produse apicole care pot reduce semnificativ efectele adverse ale chimioterapiei.

Miere și Polen - Cancer la Sân

Miere și Polen – Cancer la Sân

Medicamentele anti-hormonale utilizate de medicina convențională pentru a preveni recidivarea cancerului la sân au o toxicitate ridicată și numeroase efecte adverse. De pildă, medicamentul Tamoxifen (utilizat în tratamentul carcinomului mamar) a fost clasificat de Organizația Mondială a Sănătății ca un agent cancerigen.

Mai mult decât atât, utilizarea acestor medicamente nu este justificată, în contextul în care tot mai multe femei primesc în mod eronat diagnosticul de cancer mamar, când ele au de fapt leziuni sau tumori benigne. Cum este cazul carcinomului ductal în situ (CDIS). Acesta este un tip de cancer neinvaziv (frecvent diagnosticat astăzi), care nu se răspândește în corp, nu amenință viața, și nu progresează aproape niciodată până la a cauza simptome.

În ultimii 30 de ani, 1,3 milioane de femei din SUA au fost diagnosticate în mod eronat cu cancer mamar și tratate în mod nenecesar cu tratamente dure, precum lumpectomie, mastectomie, radioterapie au chimioterapie. Femeilor “supraviețuitoare” le este apoi prescrisă terapia cu hormoni (precum Tamoxifen și Arimidex), care are la rândul ei numeroase efecte secundare nedorite, precum căderea părului, oboseală, bufeuri.

Mierea și polenul de albine în cancerul mamar

Un studiu recent, publicat în Molecular and Clinical Oncology, a arătat că mierea și polenul de albine au capacitatea de a ameliora bufeurile și alte simptome de menopauză la femeile cu cancer la sân, îmbunătățind viața acestora. Mai mult decât atât, aceste produse apicole au ele însele proprietăți anticancerigene prin care pot ajuta la combaterea bolii.

Cercetătorii au folosit un amestec din polen și miere ca tratament, și miere pură ca placebo. Spre surprinderea lor, aceștia au descoperit finalul studiului că mierea singură s-a dovedit la fel de eficientă ca polenul în reducerea simptomelor pacientelor cu cancer mamar, care au primit un tratament anti-hormonal înainte.

Diferențele au fost foarte mici: 68% din paciente au raportat îmbunătățirea simptomelor după ce au consumat doar miere, comparativ cu 70.9%, care au primit polen cu miere.

Acest studiu dovedește că mierea și polenul pot îmbunătăți simptomele de menopauză la pacientele cu cancer mamar care urmează un tratament anti-hormonal.

Atenționări

Cu toate acestea, autorii acestui studiu sunt preocupați de faptul că mierea este o substanță estrogenică (adică poate crește nivelul estrogenului), însă nu sunt siguri dacă acest lucru poate afecta viața pacientelor cu cancer mamar. Din acest motiv, aceștia spun că produsele apicole ar trebuie folosite cu precauție de femeile bolnave de cancer mamar, sau doar de femeile care nu răspund la alte tratamente alternative pentru reducerea simptomelor de menopauză.

Datorită flavonoidelor prezente în miere și polen (antioxidanți care pot preveni cancerul de sân), femeile sănătoase (fără un istoric de cancer mamar în familie) pot utiliza aceste produse.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/should-honey-be-considered-breast-cancer-rx

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.