TURMERICUL combate unul din cele mai frecvente CANCERE din lume

Turmericul este probabil cel mai popular condiment din lume. Studiile extensive realizate în ultimii 50 de ani au arătat că un compus din turmeric – curcuma, poate modula multiple căi de semnalizare celulară.

Au fost obținute rezultate promițătoare la pacienții cu diferite boli pro-inflamatorii, precum:

cancer
afecțiuni cardiovasculare
sindromul coronarian acut, ateroscleroză
– diabet, neuropatie diabetică
– uveită
– inflamații gastrice, colită și proctită ulcerativă
– boala Crohn, ulcer peptic, boala intestinului iritabil
– pancreatită tropicală
– lupus nefritic
afecțiuni renale
– HIV, beta-talasemie
– dischinezie biliară, colecistită
– prostatită bacteriană cronică
– vitiligo, psoriazis
– artrită

Curcumina a demonstrat efecte protectoare împotriva bolilor de ficat, expunerii cronice la arsenic și intoxicații cu alcool. Acest ingredient este sigur în doze mari de 12 g pe zi, timp de 3 luni.

Un studiu recent, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munich a arătat că turmericul poate inhiba formarea de metastaze.

Etnobotanistul James A. Duke a demonstrat în una din cele mai cuprinzătoare recenzii pe 700 de studii pe turmeric că acest condiment este superior multor medicamente sintetice prescrise pentru bolile cronice, debilitante, precum cancerul.

Duke citează eficiența turmericului în mai multe tipuri de cancer: de prostată, de sân, hepatic, esofagian și oral. Avantajul maxim este că această substanță 100% naturală nu are efecte secundare.

Datorită faptului că este bine tolerată, curcumina poate fi folosită atât în scop preventiv, cât și curativ, pentru suprimarea metastazelor la pacienții cu tumori deja formate.

Autorii acestui studiu au demonstrat într-o cercetare anterioară că turmericul reduce semnificativ formarea de metastaze pulmonare la animalele cu cancer mamar avansat.

Acum au arătat că aceasta este eficientă și împotriva cancerului de prostată – unul din cele mai comune tipuri de cancer din țările vestice. De multe ori, acesta este diagnosticat tardiv, după ce tumorile metastatice au cuprins deja alte organe din corp.

Cancerul de prostată și cancerul de sân sunt adesea asociate cu reacții inflamatorii cronice sau latente. În ambele cazuri, celulele tumorale produc imunomodulatori pro-inflamatori, precum citokinele CXCL1 și CXCL2.

Cercetătorii au arătat că curcumina reduce expresia acestor două proteine. În experimentele pe animale, acest efect a fost corelat cu un declin în incidența metastazelor.

Sub influența curcuminei, celulele tumorale sintetizează cantități mai mici de citokine care promovează metastazele. În consecință, frecvența formării de metastaze în colon este semnificativ redusă.

O doză de 8 g de curcumină pe zi este considerată sigură. Curcumina și turmericul se pot procura de la magazinele naturiste, fie sub formă de pulbere, fie sub formă de capsule. Cereți sfatul medicului înainte de a încerca un produs naturist nou, mai ales dacă sunteți deja sub un tratament medicamentos. 

_________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. People Beating Cancer, Prostate Cancer: Curcumin Curbs Metastases, Study Shows: https://peoplebeatingcancer.org/blogprostate-cancer-curcumin-curbs-metastases-study-shows/

2. Subash C. Gupta, Sridevi Patchva Bharat B, Therapeutic Roles of Curcumin: Lessons Learned from Clinical Trials, AAPS J. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3535097/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.