Vitamina D crește rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer cu 52%

Incidența cancerului în lume a crescut la un nivel alarmant. Această situație îi mobilizează pe cercetători să caute tratamente viabil pentru o boală cu un prognostic foarte mic de vindecare.

O recenzie amplă, realizată pe 25 de studii anterioare, a arătat că vitamina D le poate da o speranță de viață bolnavilor.

Vitamina D creste rata de supravietuire a bolnavilor de cancer cu 52%

Vitamina D creste rata de supravietuire a bolnavilor de cancer cu 52%

Vitamina D reduce rata mortalității din cauza cancerului

Cercetătorii au analizat datele a 17,332 de cazuri individuale de cancer, și au descoperit că ridicarea nivelurilor serice de vitamina D este o strategie care poate reduce semnificativ rata mortalității.

Nivelurile mari de vitamina D din sânge au fost asociate cu o creștere de 52% a ratei de supraviețuire la pacienții cu cancer. Comparativ cu pacienții la care nivelul vitaminei D era scăzut, bolnavii cu nivelurile cele mai mari de vitamina D au avut șanse mai mari de recuperare.

Reducerea riscului de deces din cauza cancerului a fost constatată în următoarele tipuri de cancere:

– limfom (52%)
– cancer colorectal (45%)
– cancer la sân (37%)

Oamenii de știință cred că vitamina D poate avea efecte asemănătoare și în alte tipuri de cancer. Este însă nevoie de mai multe studii pentru a confirma aceste ipoteze.

Alte studii au arătat că vitamina D poate ajuta inclusiv la prevenirea cancerului. Deficitul de vitamina D a fost asociat cu un risc mai mare de deces prematur din cauza cancerului mamar, ovarian, de prostată și de colon.

De unde luăm vitamina D

O doză zilnică de soare poate ajuta la creșterea nivelurilor de vitamina D. Astfel se poate explica de ce rata cancerului este atât de mare în Britania, unde cerul este aproape tot timpul înnourat și plouă în cea mai mare parte a anului.

Pe lângă expunerea la soare, alte surse naturale de vitamina D sunt peștele gras, uleiul de pește, ciupercile, ouăle și tofu (brânza de soia).

Dacă mediul constantă că lipsa de vitamina D este semnificativă din punct de vedere clinic, poate recomanda suplimente cu vitamina D.

Surse articol:
http://www.naturalhealth365.com/vitamin-d-levels-cancer-survival-rates-1759.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1470481/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19523595

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]