PELINUL DULCE (pelinița) ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore

Pelinul dulce (Artemisia annua), o plantă cunoscută și sub numele de „peliniță”, conține un compus cu un potențial anticancerigen extrem de puternic, numit artemisinină.

Pelinul Dulce Ucide Cancerul

Pelinul Dulce Ucide Cancerul

Această substanță este extrasă din frunzele plantei, și este folosită în China din antichitate pentru tratarea malariei. Potrivit unui studiu publicat recent în Jurnalul Life Sciences, artemisinina este atât de puternică, încât singură poate ucide în mod selectiv celulele canceroase, lăsându-le pe cele sănătoase neatinse.

Capacitatea acestui compus de a ținti celulele canceroase este de 34.000 de ori mai mare decât în cazul celulelor normale. Cercetătorii au expus celule de leucemie și celule albe de sânge sănătoase la artemisinină și au observat că celulele canceroase au murit rapid, în timp ce celulele normale au rămas neatinse.

Explicații interesante 

Oamenii de știință au observat că celulele canceroase au nevoie de mai mult fier pentru a se multiplica decât celulele normale. Pentru a facilita absorbția fierului, ele sunt dotate la suprafață cu mai mulți receptori de transferină (o proteină din sânge care transportă fierul) decât alte celule.

Când au creat acest compus pentru a-l testa împotriva celulelor canceroase, cercetătorii au legat artemisinina de transferină pentru a păcăli celulele maligne. Celulele canceroase recunosc transferina ca fiind o proteină naturală, inofensivă, cu care ele se hrănesc. Astfel, celulele canceroase preiau acest compus fără să știe că în el se ascunde de fapt artemisinina – o bombă care le poate nimici.

Odată ajunsă în celulele canceroase, artemisinina reacționează cu fierul pentru a forma radicali liberi care ucid celulele maligne. Încărcarea Fierul face artemisinina de 100 de ori mai puternică împotriva celulelor canceroase.

Pelinul Dulce Ucide Cancerul

Pelin Dulce (Artemisia annua)

Chinezii foloseau acum câteva sute de ani extractul de pelin în acest scop, însă acest tratament s-a pierdut în negura timpului. În anul 1970, a fost redescoperit într-un manuscris cu remedii. Comunitatea medicală a observat că acest extract este eficient împotriva malariei. Astăzi, el este folosit pentru tratarea malariei în zonele din Africa și Asia.

Artemisinina a devenit cunoscută ca un compus cu efecte anti-proliferative și apoptotice puternic pe mai multe tipuri de celule canceroase în anul 2001, când doi cercetători de la Universitatea din Washington au descoperit că acesta are o acțiune foarte selectivă împotriva celulelor cancerului de sân.

Cu toate acestea, este nevoie de timp până când acest compus ar putea fi utilizat împotriva cancerului uman.

___________________________________________________________________________________________

Surse articol:

www.herbs-info.com/blog/amazing-herb-kills-98-percent-of-cancer-cells-in-just-16-hours/?c=d
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2629082/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16185154
http://www.news-medical.net/news/2005/02/09/7694.aspx

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


11 comentarii

  1. unde mai poti gasi planta asta ?

  2. Daca e asa de simplu ,dc ii chinuie cu chemio ,sa mor daca inteleg?!?!

  3. Am citit si eu multe si sunt adepta tratamentelor naturiste …perplexitatea mea este legata de faptul ca nu pot sa accept faptul ca medicii ,care au facut un juramant ,sunt capabili ,pt bani ,sa vada suferind si murind ,milioane de pers ,copiii mai ales ,eu nu as putea!!!!

  4. Or fi destui corupti dar mai sunt si oameni sufletisti ,care nu ar putea fi partasi la asa cv …pt toti banii din lume

  5. ce a putut Dumnezeirea sa creeze….si cum ai putea crede ca nu exista?….om, care la randul sau, tot de catre Dumnezeu a fost creat…

  6. Infloreste mai spre toamna si are un miros placut foarte puternic

  7. Se spune ca DUMNEZEU a creat cate o planta pentru fiecare boala…noi trebuie doar sa o descoperim si sa o folosim…dar multi dintre noi din neincredere si nestiinta ne pierdem pe drum inainte de a face descoperirea…

  8. Am reusit sa fac cultura din aceasta planta. E ceva spectaculos. Pt. combaterea cancerului trebuie obtinuta o formula farmaceutica concentrata din planta, iar inainte de aplicare, pacientul trebuie sa ia un supliment cu fier. Celula canceroasa avida de fier este apoi distrusa de artemisinina, ce urmeaza traseul suplimentului bogat in fier!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.