SEMINȚELE de STRUGURI țintesc celulele canceroase rezistente la CHIMIOTERAPIE (studiu)

Cercetătorii americani au descoperit că extractul de semințe de struguri este mai eficient în tratarea cancerului în fază terminală decât chimioterapia.

Semințele de Struguri Ucid Celulele Cancerului Terminal

Semințele de Struguri și Cancerul

Extractul de semințele de struguri – eficient în cancerul terminal 

Cu cât mai avansat este stadiul cancerului, cu atât mai puțin eficientă este chimioterapia. Un studiu recent a arătat că extractul de semințe de struguri are un efect uimitor în acest sens: țintește exact celulele canceroase care au devenit rezistente la chimioterapie.

Acest studiu a fost realizat la Centrul de Cancer din cadrul Universității din Colorado, și publicat în Jurnalul american Cancer Letters. Cercetătorii au descoperit că pe măsură ce cancerul avansează, este nevoie de o doză tot mai mică de extract de semințe de struguri pentru a ucide aceste celule. Mai mult, extractul de semințe de struguri are capacitatea de a distruge inclusiv celulele canceroase care au devenit rezistente la tratamentul chimioterapic.

Deși acest experiment a fost efectuat in vitro, și nu pe organisme vii (in vivo), numeroase studii anterioare au demonstrat capacitatea extractului de semințe de struguri de a controla și ucide celulele canceroase. În ciuda acestor evidențe, medicina modernă nu ia nici o măsură în acest sens.

Un alt studiu, realizat la Centrul de Cercetare a Cancerului din Seattle a arătat că doze mari de suplimente cu usturoiu și extract de semințe de struguri au fost asociate cu un risc redus de malignități hematologice.

Acțiunea remarcabilă a resveratrolului

Compusul activ din coaja și semințele de struguri este resveratrolul. Este bine știut că acest antioxidant puternic are capacitatea de a combate efectele destructive ale radicalilor liberi, având în consecință efecte benefice asupra inimii și vaselor de sânge. Cele mai multe studii au asociat administrarea acestei substanțe cu protejarea sistemului cardiovascular și a creierului, cu combaterea cancerului, încetinirea procesului de îmbătrânire și stimularea longevității.

Resveratrolul este produs în mod natural de plante, ca răspuns la o leziune sau la un atac din partea unor patogeni, precum bacterii sau fungi. Cele mai bogate surse alimentare de resveratrol sunt cojile boabelor de struguri, afine, zmeură și dude.

– Inhibă înmulțirea celulelor de cancer pancreatic
– Protejează împotriva unor tipuri de virusuri (herpes simplex, varicela și zona zoster, citomegalovirusul uman, virusul Epstein-Barr și enterovirus 71)
– Stopează creșterea cancerului colorectal
– Stimulează funcția cognitivă (studiu efectuat pe șoareci)
– Infecțiile fungice, greu de tratat răspund la resveratrol, fără efecte secundare
– Exercită un efect protector asupra sistemului cardiovascular
– Îmbunătățește miocardita autoimună (studiu realizat pe șobolani)
– Previne boala Alzheimer
– Distruge celulele cancerului de cap și de gât, fără să afecteze celulele sănătoase

Surse:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21803844
2. http://www.greenmedinfo.com/blog/grape-seed-extract-may-beat-chemo-late-stage-cancer

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.