Un compus din ULEIUL de MĂSLINE ucide CANCERUL în mai puțin de o oră

Olecanthalul (un compus antioxidant din uleiul de măsline) poate fi explicația pentru incidența redusă a cancerului în regiunile unde se consumă cu precădere dietă mediteraneană și ulei de măsline din abundență.

Ulei de Măsline Cancer

Ulei de Măsline Cancer

Nu este de mirare că uleiul de măsline este unul din ingredientele centrale al celor mai sănătoase regimuri alimentare din lume, cum este dieta mediteraneană. În plus față de antioxidanții benefici pentru sănătatea inimii, uleiul de măsline este o sursă bogată de grăsimi sănătoase care ajută la menținerea sănătății creierului și la îmbunătățirea memoriei.

Un compus din uleiul de măsline ucide celulele canceroase în 30 de minute

Cercetătorii au descoperit că oleocanthalul – principalul compus fenolic regăsit în uleiul de măsline extra-virgin, cu o activitate antioxidantă foarte puternică – cauzează moartea celulelor canceroase în mai puțin de o oră, prin distrugerea lizozomului – numit și “groapa de gunoi” a celulelor. Lizozomul este foarte toxic, și conține enzime agresive care ar putea distruge tot ce ating.

Cercetătorii au descoperit că în urma aplicării oleocanthal-ului, celulele tuturor formelor de cancer pe care le-au studiat au fost practic “măturate” într-un interval de 30-60 de minute. Celulele canceroase trec printr-un proces numit apoptoză, un fel de suicid, care are loc în decursul a 16-24 de ore.

Celulele sănătoase rămân intacte

Oleocanthal-ul nu afectează celulele sănătoase ale corpului, ci le suspendă ciclul de viață temporar. Cercetătorii spun că celulele non-canceroase rămân intacte, ca și cum oleocanthalul le-ar “adormi” timp de o zi, iar după ce celulele canceroase mor, acestea se re-trezesc la viață, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Motivul pentru care celulele canceroase sunt mai vulnerabile la oleocanthal decât celulele non-canceroase este că primele au lizozomi mai mari și mai activi.

Acest studiu își are însă limitele lui. Este nevoie de ani mulți de cercetare până când oleocanthal-ul din uleiul de măsline să fie testat și confirmat clinic pe animale vii și pe oameni.

Cu toate acestea, aceste descoperiri adaugă și mai multă credibilitate studiilor anterioare, care au sugerat că uleiul de măsline protejează corpul împotriva poluării aerului, îmbunătățește sistemul imunitar, protejează oasele de consecințele îmbătrânirii și previne boala Alzheimer.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Rutgers din New Jersey și de la Colegiul Hunter, și publicat în Jurnalul “Oncologie Moleculară și Celulară”.

Sursă: LeGendre O, Breslin P, Foster D. Oleocanthal rapidly and selectively induces cancer cell death via lysosomal membrane permeabilization (LMP). Molecular & Cellular Oncology. 2015

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


10 comentarii

  1. DA, dar sa fie DE MASLINE !!??

  2. Interesant , mor pe capete de cancer italienii , spaniolii , grecii.

  3. Eu apreciez destul de mult informatiile ce ni le dati de multe orí dar sa stiti ca uneori exagerati ca sa nu zic altceva. Locuiesc in España de de foarte multi ani, sotul e spañol si sintem obisnuiti sa folosim numai ulei pur de masline si cu toate astea a fost moarte de cáncer in familie. Foarte putine plante si extracte radacinoase ajuta la vindecare impreuna cu chimioterapia. Ca sa l prevenim? Exercitiu fizic si mancare sanatoasa!!!

    • Noi am prezentat doar rezultatele unui studiu științific. Așa cum spuneți dvs., vindecarea nu constă numai în consumul unui singur aliment, ci în mai multe terapii combinate. Nu toți bolnavii de cancer biruiesc lupta cu această boală.

  4. D.a dar sa fie ulei pur pentru ca spun specialistii ca acum in uleiul de masline e un amestec chiar si de 7 combinatii care este f nociv

  5. Uleiul pur de masline e amarui la gust, destul de gros(ca si smintina lichida) si de culoare verde inchis!!!

  6. Bun, natural-grecesc, ce să mai zic, noi trăim în Grecia !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.