Cum să consumăm LĂMÂIA pentru a beneficia de proprietățile ei ANTI-CANCER

Numeroase alte studii au arătat importanța consumului de fructe citrice pentru prevenirea cancerului. Lămâia are un efect remarcabil asupra tumorilor și chisturilor. Terapia cu extract de lămâie distruge doar celulele de cancer, fără să le afecteze pe cele sănătoase.

Lămâie

Lămâie

Natura ne pune la dispoziție alimente și leacuri pentru menținerea sănătății noastre. Corporațiile ascund însă aceste informații, și creează medicamente sintetice pentru tratarea bolilor. Produsele sintetice chimice au foarte multe efecte secundare, care necesită alte medicamente pentru a combate reacțiile adverse. Astfel, intrăm într-un cerc vicios, care aduce profituri enorme industriei farmaceutice.

Lămâia combate cancerul

Peste 20 de teste de laborator realizate încă din anul 1970 au arătat că extractele de lămâie pot distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer: de colon, de sân, de prostată, de plămâni și de pancreas. Lămâia s-a dovedit de 10.000 de ori mai eficientă decât adriamicina, un medicament citostatic puternic, utilizat de obicei în chimioterapie, pentru a încetini creșterea celulelor canceroase.

Un studiu recent a arătat în premieră legătura dintre consumul cojilor de citrice și cancer. Rezultatele sugerează că limonoidele – compuși naturali prezenți mai ales în coaja de lămâie și altor fructe citrice au proprietăți citotoxice puternice, și exercită un efect protectiv împotriva cancerului de piele. Limonoidele luptă inclusiv împotriva creșterii celulelor canceroase la sân.

Lămâia ajută de asemenea la reglarea tensiunii arteriale crescute, acționează ca un anti-depresiv și combate stresul și nervozitatea. Are efecte anti-microbiene împotriva infecțiilor cu bacterii și fungi, fiind eficientă inclusiv contra paraziților și viermilor intestinali.

Cum să consumăm lămâia cu tot cu coajă

Pentru a beneficia de proprietățile anti-cancerigene ale lămâilor, trebuie să consumăm și coaja. De ce? Pentru că în coaja lămâiei sunt concentrate 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât pulpa și sucul. Coaja de lămâie, pe care de obicei o aruncăm, ajută inclusiv la eliminarea toxinelor din corp.

O metodă ingenioasă de a consuma și coaja lămâiei este să înghețăm lămâia. Dacă nu avem posibilitatea să găsim lămâi organice, putem apela la oțet, care ajută la eliminarea pesticidelor.

Trebuie așadar să spălăm lămâile cu oțet, apoi să le punem în congelator, pentru a îngheța. Astfel vor fi mai ușor de dat prin răzătoare, fără să fie nevoie să le decojim. Răzătura de coajă și pulpă de lămâie se poate presăra peste diferite mâncăruri: salate, supe, sosuri, cereale, paste, înghețate, sau se poate adăuga în deseturi.

Surse:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23117440
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11142088

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Interesant nu stiam ca se congeleaza eu foloseam numai sucul si coaja aparte pentru duciuri o sa fac si eu

  2. Uneori si eu mai fac asta….

  3. apa cu lamaie este benefica?la ceva?

  4. SAU,taiat a Felioare,intr,un borcan de marime medie,un strat de lamaie,unul de miere,se consuma citeva lingurite pe zi,FOARTE gusto so

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.