Cancerul HEPATIC – cauze, simptome și tratamente naturiste

La nivel mondial, cancerul ficatului constituie a treia cauză de mortalitate prin cancer. Este mai frecvent în zonele din Asia și Oceania, din cauza deselor infecții cu virusului hepatitei C și B.

Remedii Cancer Hepatic

Remedii Cancer Hepatic

Bărbații sunt de două ori mai predispuși la cancerul hepatic decât femeile, mai ales cei care au depășit vârsta de 40 de ani. Motivul este de multe ori ciroza hepatică. Datele statistice arată că în proporție de 85%, bărbații diagnosticați cu cancer hepatic au avut ciroză.

Cancer hepatic – cauze

Consumul excesiv de alcool, mai ales la persoanele fumătoare, este principala cauză a apariției cancerului de ficat. Hepatitele virale – infecțiile cu virusul hepatic C și B reprezintă cel mai mare factor de risc și cea mai frecventă cauză a cancerului hepatic, cu evoluție spre ciroză și carcinom hepatic.

Lipsa de proteine, vitamine și antioxidanți din alimentație, precum și toxinele din unele alimente pot produce cancer la nivelul ficatului.

Unele studii sugerează de asemenea că ambalajele unor alimente, confecționate din mase plastic (policlorură de vinil) pot declanșa cancer la ficat.

Simptome

– Senzație de apăsare și plenitudine
– Sensibilitate la palpare
– Mărirea ficatului (hepatomegalie)
– Ascită
– Greață
– Icter
– Hemoragii interne
– Lipsa poftei de mâncare
– Îngălbenirea icterică a ochilor și a pielii
– Astenie
– Mâncărimi ale pielii
– Slăbirea rapidă a organismului

Cancer de ficat – tratamente naturiste

În ultimii zeci de ani, fitoterapia s-a dovedit eficientă în stoparea sau chiar vindecarea completă a cancerului hepatic. Medicii naturiști recomandă atât plante separate, folosite sub formă de infuzie, decoct și macerat, cât și preparate mixte, din plante atent combinate.

• Infuzie de pedicuță – se pune 1 lingură de plantă uscată și mărunțită la infuzat 10 minute în 250 ml de apă clocotită; se beau câte 2 ceaiuri pe zi, îndulcite cu miere, unul dimineața pe stomacul gol, și celălalt seara, cu jumătate de oră înainte de cină; ajută în ciroză hepatică și în cancerul ficatului, mai ales în eliminarea insuficienței respiratorii cauzate de această boală.

• Infuzie de rostopască – se pune 1 linguriță de plantă uscată și mărunțită la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită; se ia câte 1 lingură de ceai la fiecare 3 ore; planta are efecte anti-tumorale, anti-bacteriene, anti-inflamatoare, detoxifiantă pentru ficat, și cicatrizante; alte plante cu o acțiune anti-tumorală sunt traista-ciobanului și salvia, care se pot folosi în combinație la prepararea unei infuzii.

• Infuzie de urzică vie – se prepară dintr-o linguriță de frunze de urzică și 250 ml de apă clocotită; se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi.

• Infuzie de muguri de plop negru – se pune 1 lingură de muguri uscați la infuzat 10-15 minute în 250 ml de apă clocotită; se beau câte 2-3 ceaiuri calde pe zi, cu înghițituri mici.

• Decoct de rădăcină de obligeană – se pune 1 linguriță de rădăcină obligeană la macerat peste noapte în 200 ml de apă rece; dimineața se încălzește pe bain-marie, și se strecoară; iau câte 6 înghițituri pe zi.

• Ceai mixt 1 – se amestecă în părți egale: pedicuță, trifoi roșu, măceșe și mușchi de piatră; se infuzează 5 minute, și se beau câte 2-3 căni pe zi, pe tot parcursul bolii.

• Ceai mixt 2

– 30 g de rădăcină e cicoare
– 25 g de rostopască
– 20 g de păpădie
– 20 g de urzică vie
– 10 g de coada-șoricelului
– 10 g de flori de gălbenele

Se amestecă plantele; se iau 2 linguri de amestec și se pun la infuzat 10 minute în 500 ml de apă clocotită; se beau câte 2 căni pe zi.

• Decoct din: anghinare, urzică, păpădie, mentă, mușețel și fenicul; amestecul se fierbe 3 minute.

• Macerat de vâsc – se pun 2 lingurițe de frunze uscate și mărunțite în 200 ml de apă rece; se lasă 8 ore (peste noapte), apoi se strecoară; se beau câte 2 căni de ceai încălzit, din care una seara, înainte de culcare; femeile pot folosi vâsc de măr, iar bărbații vâsc de stejar.

• Macerat de leuștean – se pune rădăcină de leuștean rasă la macerat 7-8 zile în vin roșu și miere (în cantități egale); se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese; terciul de frunze rămas se aplică pe zona ficatului ca o cataplasmă.

• Macerat de plante – se pune câte 1 linguriță de pulbere de pedicuță și obligeană la macerat 12 ore în 500 ml de apă; se strecoară și se bea toată cantitatea într-o zi, împărțită în 3 doze, cu jumătate de oră înainte de mese.

• Tinctură de obligeană – se pun 10 g de pulbere de rizomi uscați la macerat 10 zile în 250 ml de alcool de 70 de grade; se strecoară și se iau câte 6 linguri pe zi, la fiecare 6 ore.

• Comprese cu decoct de rădăcină de tătăneasă rasă – se aplicată pe zona ficatului, seara, la culcare, și se lasă să acționeze timp de 2 ore.

• Comprese cu bitter suedez – se aplică în timpul zilei, câte 4 ore; se acoperă cu un material gros, pentru a menține căldura.

• Comprese cu coada-calului – acestea se aplică dimineața, după-amiaza și seara, câte 2 ore, stând în pat; compresele se acoperă cu bucăți calde pânză, pentru a nu pătrunde frigul.

Masaj cu ulei de măsline sau ulei de sunătoare pe zona ficatului.

• Propolis – se ia câte ½ linguriță pe zi, timp îndelungat.

Surse:
1. “Medicina Naturistă”, Constantin Milică
2. “Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]