VARZA (crudă sau murată) – cel mai mare dușman al cancerului

În anii ’90, cercetătorii americani au descoperit că persoanele care mănâncă zilnic sau regulat varză (crudă sau murată) nu se pot îmbolnăvi de cancer. De asemenea, imunitatea acestora are niciodată de suferit. Cu toate acestea, continuăm să consumăm foarte puțină varză, ba de multe ori chiar ignorăm acest aliment aparent lipsit de orice valoare nutrițională.

Varza - Anti-cancerigenă

Varza – Anti-cancerigenă

Varza detoxifiantă, antiinflamatoare, antitumorală

Varza este cu siguranță considerată din cele mai banale legume. O folosim la salată, la învelirea sarmalelor, sau la mâncăruri gătite, fără să știm ce miracole de sănătate se ascund în frunzele sale. Dacii cunoșteau însă puterea lecuitoare a verzei, și o foloseau atât pentru bolile interne, cât și pentru cele externe (dureri reumatice, inflamații), sub formă de comprese.

Studiile recente au descoperit că frunzele verzei conțin substanțe cu proprietăți terapeutice uimitoare: antioxidante, anti-cancerigene, antiinflamatoare și imunostimulatoare. Conform cercetărilor recente, celulele canceroase nu se pot înmulți în corpul celor care consumă varză. Varza murată are o floră bacteriană bună, sănătoasă pentru sistemul digestiv, care nu permite tumorilor să evolueze.

Ce conține varza

Varza are un conținut nutritiv excepțional, contrar a ceea ce majoritatea dintre noi credem. Varza conține foarte multe vitamine din complex B (B1, B2, B3, B6 și B9), Vitaminele A, C, K și U, săruri și minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, mangan, zinc, cupru).

Conține fibre, acizi Omega-3, prin care ajută la reglarea tensiunii arteriale, la creșterea imunității, curățarea corpului de toxine și prevenirea cancerului. Varza este de asemenea o sursă minunată de clorofilă, o substanță nutritivă esențială pentru producerea de sânge (hemoglobină).

Cea mai bună formă de administrare

La fel ca în cazul altor legume și alimente vegetale, varza trebuie consumată cât mai mult proaspătă. Sucul de varză crud este considerată cea mai bună terapie pentru boli, la fel și moarea – zeama de varză acră rezultată în urma procesului de murare a verzei. Varza murată are o valoare curativă foarte mare, datorită faptului că, spre deosebire de alte alimente murate, ea păstrează intacte substanțele nutritive.

_______________________________________________________________________________________

Citește mai multe despre varză:

Sucul și moarea de varză – pentru slăbit și cancer

Varza – cel mai puternic detoxifiant natural

Varza Roșie – medicament veritabil pentru cancer și boli

Cura de Slăbire cu varză crudă sau murată

Varza murată ca medicament

Comprese cu frunze varză – cum se aplică în diferite boli

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.