Tratamentul Controversat a lui Tullio Simoncini – Bicarbonat de Sodiu Pentru Cancer

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu pentru cancer a apărut în Italia, ideea apartine unui medic pe nume Tullio Simoncini, a cărui reputație a fost de la început extrem de controversată. Simoncini are o ipoteză uluitoare cu privire la cauza cancerului și spune despre acesta că este de fapt o ciupercă – mai exact Candida albicanis, care poate fi combătută prin administrarea de bicarbonat de sodiu – un antifungic puternic.

Bicarbonat de Sodiu Pentru Cancer – Rețeta Controversată a lui Simoncini

Tullio Simoncini – vindecător sau escroc?

Metoda de vindecare a cancerului cu bicarbonat de sodiu este considerată însă de cercetătorii științifici una pseudo-medicală, mai degrabă absurdă decât demnă de luat în considerare. Tullio Simoncini a fost condamnat pentru fraudă în trei cazuri de comercializare de tratamente medicale anti-cancer nefondante științific și pentru omor din culpă în 2003, după moartea unui pacient despre care se spune că ar fi fost tratat de acesta cu bicarbonat de sodiu.

Tullio Simoncini susține despre cancer că nu este nimic mai mult decât o ciupercă, adică o infecție, iar apariția ei se datorează acidității excesive din corp. Teoriile sale nu sunt însă compatibile cu studiile și cunoștințele medicinei convenționale moderne. Nu există nici o dovadă științifică pentru a sprijini ipoteza lui, întrucât studiile sale sunt non-existente. Mai mult decât atât, Simoncini nu poate dovedi că în toate cazurile pe care pretinde că le-a vindecat cu bicarbonat de sodiu a fost vorba de cancer.

Bicarbonatul de sodiu leac pentru cancer – mit sau adevăr?

Bicarbonatul de sodiu nu este un medicament pentru cancer înregistrat, ci este utilizat astăzi doar pentru combaterea acidozei la terapie intensivă. Bicarbonatul de sodiu este de altfel unul din cele mai accesibile produse alimentare de pe piață, regăsit în toate casele și gospodăriile, de aceea foarte mulți îl accesează ca un tratament ieftin și ușor de administrat.

Doctorul Simoncini are metodele lui de utilizare a bicarbonatului de sodiu, prin care spune că spală, la propriu tumoarea, folosind un cateter (un tub cu lichid care se introduce în organism ca o sondă).

După condamnarea sa și interzicerea practicării profesiei de medic în Italia, Simoncini a “dezertat“ în Olanda, acolo unde practicile sale au devenit repede celebre. Medicul italian își găsește clienții și pacienții prin intermediul internetului, deși toți italienii îi hulesc numele peste tot în mediul online unde este prezent. Jurnaliștii italieni care au reușit să-l filmeze pe acesta cu o cameră ascunsă au scos la iveală faptul că o terapie cu bicarbonat de sodiu costă în clinicile sale private în jur de 20.000 de euro, o sumă exorbitantă pentru un ingredient atât de ieftin.

Citeste si Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer – Un Mit Periculos 

Detalii științifice despre bicarbonatul de sodiu si cancer

CANCERUL ESTE O CIUPERCĂ – această afirmație nu este susținută de știință sau de dovezi clinice.

Dovezile științifice disponibile contestă teoria doctorului Tullio Simoncini, care susține că “orice tumoare canceroasă presupune existența unei ciuperci comune care se numește candida albicans“. Dovezile științifice actuale contrazic ipoteza că bicarbonatul de sodiu funcționează ca un tratament pentru orice formă de cancer. Bicarbonatul de sodiu administrat în doze mari poate provoca probleme grave de sănătate sau chiar moartea.

Dr. Simoncini este de părere că toate tumorile conțin ciuperci. Dar aceste ciuperci nu au fost găsite la biopsie. Animalele de laborator au fost expuse la candida albicans și nu au fost găsite dovezi că această expunere ar cauza cancer.

Un număr foarte mare de site-uri din toată lumea dau diverse explicații de ce funcționează acest tratament, precum și motive de ce nu este acceptat acest tratament, însă nici un site nu prezintă dovezi științifice și studii clinice efectuate de instituții credibile în domeniu. Nu există nici o dovadă că bicarbonatul de sodiu poate trata infecțiile fungice.

Mărturii despre „vindecările” lui Simoncini

Deși nu mai are drept de profesare în țara lui, Simonici a mers mai departe cu popularizarea diagnosticului și leacului său miraculos, încât foarte multe televiziuni din America și alte țări îl au ca invitat de onoare în cadrul a diferite emisiuni, unde acesta prezintă niște filmulețe trucate după cum zic experții, în care arată cum se efectuează spălăturile. Nu s-a putut găsi până în prezent nici o persoană care să vorbească deschis, live, despre modul în care a fost vindecat de acest medic. Toate mărturiile sunt înregistrări plătite de impresarul așa-zisului medic. Pe site-ul lui oficial, toate afirmațiile sale sunt total incoerente. Se bat cap în cap și nu sunt susținute de dovezi științifice.

Foarte multe persoane aflate sub lanțurile acestei boli crunte își caută eliberarea în tratamentul propus de Simoncini, însă atunci când îi bat la ușă, rămân dezamăgiți de ceea ce găsesc: un tratament extrem de scump care presupune călătorii în alte țări (acolo unde medicul nu este urmărit) și alte cheltuieli greu de acoperit de un om de rând, plus o atitudine rece, care nu poate garanta vindecarea bolnavului de cancer după administrarea spălăturii cu bicarbonat de sodiu.

Simoncini a fost dat în judecată de familiile mai multor victime care au fost tratate de acesta cu bicarbonat de sodiu. Fratele acestuia, Angelo Simoncini (de asemenea medic), a fost și el acuzat și condamnat pe motiv de fraudă, iar numele lui a fost anulat din lista de medici acreditați în Italia.

Victimele lui Simoncini – cazuri reale

Prima victimă a medicului italian a fost Massimo Civetta, un bărbat de 34 de ani diagnosticat cu cancer intestinal în fază terminală. După o perfuzie cu bicarbonat de sodiu, intestinele sale au fost perforate și acesta a murit. Simoncini a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru omor din imprudență.

O altă victimă, un cetățean american, a fost diagnosticat cu glioblastom (tumoră intracraniană malignă), iar familia sa a cheltuit aproximativ 28.000 de euro pentru tratamentul lui Simoncini. În cursul tratamentului, pacientul a dezvoltat o hemoragie masivă a creierului și a suferit un atac de cord.

Sylvia Trachsler, o femeie cu cancer la sân a murit de insuficiență cardiacă pe 8 octombrie 2007 după ce a primit zilnic perfuzii cu bicarbonat de sodiu într-o clinică alternativă.

Bouwman, o tânără olandeză de 25 de ani diagnosticată cu cancer ovarian a refuzat terapia convențională a cancerului și a decis să meargă cu tratamentul lui Simoncini în loc. După mai multe injecții cu bicarbonat de sodiu, Simoncini a declarat-o complet vindecată. Câteva luni mai târziu, femeia a aflat că Simoncini a înșelat-o, și că boala ei era încă prezentă. La acel moment, tumora ei ajunsese deja la metastaze. Ea a murit  pe 2 noiembrie 2008.

Brian William Haw, un băbat american a murit de cancer pulmonar pe data de 18 iunie 2011. Acesta și-a petrecut ultimele luni din viață într-o locație necunoscută din Berlin, unde a fost tratat cu metoda lui Simoncini, precum și cu perfuzii cu Vitamina C.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


31 comentarii

  1. nici mai mult, nici mai putin

  2. nu mai excroc decit marile concernuri de medicamente care te omoara linistit cu chemo terapie, nu? dar pe cei din lumea medicala controlata de bani nu-i acuza nimeni, sau ii acuza cineva? cu alte cuvinte, cine sunt cei care il controverseaza pe Simoncini?

  3. oamenii care descopera ceva bun si ieftin pentru sanatate sunt escroci si indepartati ,industria farmaceutica ar da faliment daca ar fi promovati mai multi ca Simoncini !

  4. Pegassys=ser fiziologic? Nu abordati subiectul?

  5. nu ajuta la cancer , nu inlocuieste chimioterapia , in rest bicarbonatul are beneficii dar nu pentru cancer. NU are rost sa amagim oamenii bolnavi, care isi pun speranta in orice.

  6. oamenii necajiti isi pun speranta in orice ,combinat cu medicamente ,chimioterapie etc poate ajuta …

  7. prietena mea a fost in „iugoslavia”acolo a „operat-o” acum un an si acum o luna a decedat la numai 63 ani!
    s-a increzut in vraci decit in terapia moderna care da rezultate,a refuzat chimo si or ce alt tratament!
    medicina a avansat si trebuie sa urmam tratamentul prescris de specialisti,NU TE INGRIJORA DOMNUL ESTE IN CONTROL!

  8. Va rog sa demonstrati stiintific ca nu ajuta……

  9. Exact asta e problema, că Simoncini nu poate dovedi că și cum funcționează. Și cercetătorii au găsit în fiecare caz de deces (dacă ați citit articolul) că bicarbonatul a înrăutățit problema. Preventiv, nu are ce să dăuneze. Chimioterapia este cu adevărat otravă pentru trup, însă tot bolnavul este cel care în final trebuie să aleagă ce tratament dorește să încerce, după ce s-a informat complet cu privire la consecințele fiecăruia în parte.

  10. Am stat de vorba cu un medic strain, caruia i-am spus chestia asta cu asa-zisele minuni ale bicarbonatului in tratarea aciditatii. Mi-a raspuns cam asa: Dupa utilizarea, un timp, a bicarbonatului (intern) se obtine intr-adevar alcalinizarea, dar in scurt timp corpul are urata reactie de a produce si mai mult acid. Deci, atentie!

  11. Nu mai zapaciti oamenii, aveti idee ce e in sufletul celor disperati care au cancer. Ma numar printre ei si nu vreau sa ma amareasca niste comentarii mai mult decat sunt.

  12. Mama mea a fost tratata de cancer de dr.Octavian Udriste,in urma cu aproape 40 de ani.Ea traieste si acum multumita acestui mare OM.Cancerul are tratament !Nu se vrea tratarea lui si se stie interesul celor care fabrica medicamente.

  13. Este o minciuna…NIMIC nu vindeca cancerul

  14. Eu folosesc de mult bicabonat de sodiu pentru hiperaciditate ,cu toate „interdictiile”unor medici,este mai eficient ca oricare alt medicament.

  15. Cititi articolul..e un sarlatan!!

  16. Este o minciuna. Am cunoscut persoane bolnave care au incercat asa zisul tratament.

  17. L LORY SI L FLOREA CREDINTA ,INCREDEREA,AUTOSUGESTIA,TERAPII COMPLEMENTARE,SACROTERAPIA,ALIMENTATIE ALCALINIZATA ADICA CU ALIMENTE ALCALINE…ASADAR INCLUSIV BICARBONAT,LAMAIE CARE DESII E ACRA NU ACIDIFICA SANGELE CI IL ALCALINIZEAZA…DUMNEZEU E CEL MAI MARE MEDIC AL TUTUROR TIMPURILOR,BUNULUI DUMNEZEU CA MEDIC NIMIC SI NIMENI NU I SE POATE OPUNE…ASACA SA VA FEREASCA DUMNEZEU DE ORI CE BOALA….CA LA ASA GANDIRE SI EXPRIMARE „NIMIC” NU VA AJUTA…DUMNEZEU SA VA IERTE CA NU STITI CE VORBITI,PUTEREA GANDULUI,PUTEREA CUVANTULUI:” LA INCEPUT A FOST CUVANTUL….CUVANTUL A FOST LA DUMNEZEU ,CUVATUL ESTE DUMNEZEU „IN BIBLIE E SCRIS :ARUNCATI LA MINE NEPUTIINTELE VOASTRE…ZICE IiSUS{BOLILE} SAU BOALA ACEASTA NU ESTE SPRE MOARTE CI SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU….SAU DU-TE IN PACE,SI FI TAMADUITA DE BOALA ASTA…SAU CREDINTA TA TE-A VINECAT….LUATI BIBLIA SI CITITI APOI VORBITI ,NU TRANCANITI CA E PACAT DE MOARTE…MERGETI SI VA SPOVEDITI…OAMENII AU NEVOIE DE COMPASIUNE,INTELEGERE,AJUTOR,INCREDERE,CREDINTA FERMA!!!”DOCTORUL M-A OPERAT,DUMNEZEU M-A VINDECAT” SA AVETI SANATATE SI MAI ALES INTELEPCIUNE,DOAMNE AJUTA !!!

    • Iuliana Gottlieb STIU CE VORBESC SI CE GANDESC,EU NU M-AM REFERIT LA PUTEREA LUI DUMNEZEU CI LA LEACURILE MINCINOASE PE CARE LE POSTEAZA UNII SI ALTII…NU VORBESC IN NECUNOSTINTA DE CAUZA…ACUM CATEVA LUNI O FIINTA DRAGA MIE S-A RIDICAT LA CERURI SI ACEST TRATAMENT NU A DAT NICIUN FEL DE REZULTAT CU TOATA CA AM FOST FOARTE CONVINSI ATAT NOI CAT SI EL PANA IN ULTIMA CLIPA. CA VA FI BINE ..A FOST UN OM LUPTATOR SI CREDINCIOS…

    • Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!Scuze,eu traiesc in prelungiri de 17 ani si-l folosesc….credinta ,gandul bun ,iubirea,dragostea,armonia,compasiunea,frumosul,bunatatea s.a.m.d…..ajuta,autosugestia si evident operatia fara chimioterapie….asa am facut eu si multumesc seara si dimineata si cat mai des Bunului Dumnezeu pt. tot si toate,am pentru ce multumi….atentie la ce ganditi,spuneti,faceti…..nu e gluma puterea cuvantului, a gandului….sa aveti o viata binecuvantata cu sanatate si bucurii,Doamne ajuta !!!Si din respect pt. cei „loviti”de acest flagel nu scrieti asemenea stupiditati,e o crima…la adresa sufletelor greu incercate….iarta-ma….te-am iertat,multumesc,te iubesc …..tot binele !!!

  18. Au hrănit-o pe soția mea aproape doi ani cu chimioterapie. Au distrus-o de tot. Ne-au dat-o acasă s-o îngropăm. Pentru fiecare chimie ne semnam ca și cum au cheltuit 2000€. Bani din fondul… Am început cu sistema lui Simoncini. Efect imediat ,avem îmbunătățiri. Cum va decurge mai departe vă scriu.

  19. Eu nu stiu ce sa mai cred.

  20. Zaha Constantin Cristin

    Bicarbonatul, este ok în reglarea acidozei din organism. Luat în cantități normale gen o linguriță pe zi dizolvat în apă călduță face minuni pe termen lung. Însă în ce privește cancerul de gradul I V, eu aș merge pe rostopască.

  21. Baisan Cristian

    Cei care publica atat de vehement orice afirmatie impotriva solutiei Simoncini, fac mult rau celor bolnavi care chiar ar putea avea o speranta neasteptata de supravietuire, cand se stie ca la bolile incurabile medicamentatia citostatica omoara mai repede si sigur ! Eu personal iau solutia (preparata temeinic in fiecare zi) de peste 10 ani, reusind sa tin sub un oarecare control un adenocarcinom de prostata confirmat clinic (si imagistic – RMN) inca din 2014 (dupa 4 operatii de prostata…). Ce-i drept, mai iau si un alt tratament absolut naturist de la dl. Gh. Motorca (Farmacia Verde – Oradea), dar nu permanent ca tratamentul Simoncini. Cazurile de deces reclamate tin de domeniul absurdului: nimeni nu poate face minuni asupra bolnavilor in ultimul stadiu. Dar este extraordinar ca acest tratament, prin reglarea permanenta a alcalinitatii organismului, poate lupta cu anumite forme de cancer, mai ales ne-metastazat, si care n-au ajuns in stadiu terminal ! BIG-FARMA , din pacate, indoctrineaza si pe romani…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.