S-a descoperit CAUZA principală a CANCERULUI și un posibil TRATAMENT (natural) – dr. Russel Blaylock

Neurochirurgul Russell Blaylock susține că obârșia cancerului este inflamația cronică. Nu este singurul cercetător care face această afirmație.

INFLAMAȚIA ESTE RĂDĂCINA CANCERULUI

Relația funcțională dintre bolile canceroase și inflamația cronică nu este de dată recentă. În anul 1863, renumitul patolog german dr. Rudolf Ludwig Karl Virchow a emis ipoteza că originea cancerului se află în zonele în care există o inflamație cronică.

____________________________________________________________________

Înmulțirea celulelor în sine nu poate cauza cancer, însă proliferarea acestora într-un ritm susținut, într-un mediu bogat în celule inflamatorii, factori de creștere și alți agenți care provoacă daune la nivelul ADN-ului, potențează și/sau promovează riscul neoplazic.

Cercetătorii au descoperit că 70% din bolnavii de cancer studiați aveau inflamații definite în corp: artrită, ateroscleroză cronică, infecții cronice.

___________________________

TRATAMENTELE CONVENȚIONALE FAC CANCERUL INVAZIV

Tratamentele convenționale anti-cancer nu fac decât să agraveze situația. Dr. Russell Blaylock face următoarea afirmație:

„Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu, în special oncologii nu par să înțeleagă, este că chimioterapia, radioterapia și tratamentele convenționale sunt toate inflamatorii”.

Odată ce schimbi acel micro-mediu într-un mediu și mai inflamator prin acești agenți chimioterapici, inflamația crește, și odată cu ea gradul de malignitate. Este ca și cum ai adăuga benzină peste foc.

Dacă chimioterapia și radioterapia nu reușesc să omoare toate celulele canceroase și să nimicească celulele stem canceroase, cancerul se înrăutățește.

Celula stem este o celulă nediferențiată, capabilă să dea naștere la un număr mult mai mare de celule de același tip, din care alte tipuri de celule se nasc prin diferențiere (celule osoase, sangvine, musculare).

Celulele stem canceroase au fost descoperite recent ca fiind cauza principală pentru care tumorile recidivează și cresc din nou în urma tratamentului.

Tratamentele convenționale fac cancerul mai invaziv, susține dr. Blaylock. Odată ce stimulezi celulele canceroase prin inflamație, ele încep să secrete niște enzime (metaloproteinaze) care dizolvă peretele vaselor de sânge. Toate aceste cancere încep practic să curgă în vasele de sânge și acest lucru duce la răspândirea bolii.

Inflamația „aprinde” aceste enzime care fac cancerul să penetreze țesutul și să treacă de barierele pe care corpul a încercat să le pună în jurul cancerului pentru a-l împiedica să se răspândească.

___________________________

CANCERUL POATE FI STOPAT PE CĂI NATURALE 

În realitate, peretele tumorii este o capsulă fibroasă pe care corpul o construiește în jurul ei. Din acest motiv, spune dr. Blaylock, vitamina C și alte substanțe care cresc rezistența acestei capsule fibroase ajută în tratamentul cancerului.

Există mulți nutrienți (flavonoide, curcumina, quercetina și acidul elagic) care suprimă enzimele proteolitice, astfel încât cancerul să nu poată penetra. Astfel, cancerul devine local și eliminarea lui este mult mai ușoară._

De pildă, cercetările în leucemie au arătat că acest tip de cancer este mult mai vindecabil dacă se folosește quercetină. Majoritatea tipurilor de leucemie sunt extrem de sensibile la quercetină.

Curcumina, quercetina, naringenina, acidul elagic și resveratrolul inhibă celulele stem canceroase. Curcumina chiar ucide aceste celule, în mod diferențiat (adică nu le atacă pe cele normale, sănătoase).

Toți acești nutrienți au proprietăți antiinflamatoare puternice. Odată ce stopezi procesul inflamator, stopezi și creșterea cancerului.

Acești nutrienți protejează țesutul normal și împiedică transformarea lui într-un țesut malign, suprimă creșterea celulelor stem canceroase, încapsulează cancerul și reduc metastazele.

Mai mult, declanșează genele de sinucidere a cancerului (p21, p53), determinând celulele maligne să comită suicid – proces cunoscut sub numele de apoptoză (moartea programată a celulelor).

___________________________

DE CE MEDICII ONCOLOGI NU TRATEAZĂ CANCERUL NATURAL 

Din păcate, clinicienii nu citesc articolele jurnalelor oncologice și nu sunt familiarizați cu mecanismele din spatele extractelor de plante care pot ajuta la stoparea cancerului. Nu știu că ele sunt disponibile într-o formă purificată. Nu știu cum să le folosească.

Medicii oncologi nu se axează pe aceste noi descoperiri. Ei participă la întruniri sponsorizate de producătorii de medicamente chimioterapice și aleg un medicament nou pe care îl testează.

Sunt entuziasmați de faptul că tumora „răspunde bine la tratament”, adică medicamentul ucide celulele canceroase, dar nu le atinge pe cele stem canceroase, care fac cancerul să crească ulterior.

Obțin micșorarea tumorii în primă fază, însă în 6 luni, tumora începe să crească mult mai rapid, și odată cu ea și riscul de metastaze.

___________________________

Surse:

1. Lisa M. Coussens and Zena Werb, Inflammation and cancer, Nature. 2002 Dec 19; 420(6917): 860–867: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2803035/

2. Știri TVR, Trei studii internaţionale confirmă existenţa celulelor stem canceroase: http://stiri.tvr.ro/trei-studii-internationale-confirma-existenta-celulelor-stem-canceroase_20003.html#view

3. The Truth About Cancer, Cancer-killing Plant Compounds Every Oncologist Should Know About (video): https://thetruthaboutcancer.com/plant-compounds-video/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.