Cura de o lună cu SUC de ROȘII are efecte ANTICANCERIGENE remarcabile

Dr. Mridula Chopra și colegii săi de la Universitatea din Portsmouth au descoperit că licopenul – antioxidantul care dă tomatelor culoare roșie, interceptează abilitatea cancerului de a face conexiunile de care are nevoie pentru a se atașa de o sursă sănătoasă de sânge pentru a crește și a se dezvolta.

Această reacție chimică se petrece la concentrații de licopen care pot fi ușor obținute prin consumarea de preparate din tomate.

Licopenul se găsește în toate fructele și legumele roșii, însă cele mai mari cantități se găsesc în tomate și pepenele roșu. Totodată, trebuie să știm că acest antioxidant devine biodisponibil și este mai ușor absorbit de corp când tomatele sunt gătite cu puțin ulei.

Deși aceste rezultate au fost obținute în teste de eprubetă, în laborator, ele sunt clare: consumul de roșii gătite poate aduce în corp o cantitate suficientă de licopen pentru a întrerupe procesul de dezvoltare a celulelor cancerigene.

Acest lucru poate fi important mai ales în cancerul de prostată, de vreme ce licopenul tinde să se acumuleze în țesuturile prostatei.

Licopenul este esențial de asemenea pentru sănătatea oaselor, a sistemului cardiovascular și a celui digestiv. Ajută la tratarea afecțiunilor sângelui și pielii.

___________________________________________________________________________________________________

Pentru efecte maxime, roșiile trebuie să fie bio, nestropite și nemodificate genetic.

Călugării folosesc deja sucul de roșii în cure cu efecte anti-cancerigene. De pildă, Părintele Pahomie de la Mănăstirea Cozia, care a ajuns până aproape de vârsta de 100 de ani, obișnuia să consume în fiecare vară suc de roșii din grădina mănăstirii.

Roșiile se zdrobesc și apoi se strecoară, rezultând un suc dulce și bogat în nutrienți. Pentru efecte maxime, se consumă în cantități mari, câte 1 pahar de 250 ml, de 3-4 ori pe zi, înaintea meselor principale. Cura trebuie să dureze 30 de zile.

Sucul de roșii devine mult mai bogat în licopen dacă este fiert. 

O recenzie realizată pe 72 de studii a arătat că roșiile și produsele din roșii au beneficii îndeosebi în  cancerul de prostată, în cancerul de plămâni și în cancerul stomacal. Rezultatele studiilor au fost de asemenea sugestive în cancerul oral, esofagian, mamar, cervical, de pancreas, de colon și de rect.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. The Telegraph, Cancer slowed By Cooked Tomatoes: http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/9051215/Cancer-slowed-by-cooked-tomatoes.html
Cancer ‘slowed by cooked tomatoes’

2. Oxford Academic, Tomatoes, Tomato-Based Products, Lycopen and Cancer: Review of the Epidemiologic Literature: https://academic.oup.com/jnci/article/91/4/317/2543924/Tomatoes-Tomato-Based-Products-Lycopene-and-Cancer

3. American Institute for Cancer Research, Foods That Fight Cancer: http://www.aicr.org/foods-that-fight-cancer/tomatoes.html?referrer=http://preventcancer.aicr.org/site/PageServer?pagename=foodsthatfightcancer_tomatoes

4. Mariana Borloveanu, Tomatele sunt antioxidante şi antitumorale, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 17/august – octombrie 2017: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-17august-octombrie-2017/tomatele-sunt-antioxidante-si-antitumorale/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.