TINCTURĂ pentru curățarea SÂNGELUI – rețeta maicilor de la Mănăstirea Nera

Această tinctură poate fi considerată un adjuvant de mare preț pentru omul modern, expus la o cantitate tot mai mare de toxine și compuși poluanți din alimentele și medicamentele pe care le consumă și din produsele le folosește pentru îngrijirea corpului și a casei.

Este o rețetă concepută în Laboratorul „Sfinții Doctori fără de arginți” din cadrul Mănăstirii Nera, chiar de către maicile care se ocupă cu acest segment. Produsele lor sunt 100% naturale și create cu multă atenție, dragoste și rugăciune.

Maici Mănăstirea Nera

Detoxifierea corpului și reglarea metabolismului trebuie realizată prin mijloace cât mai naturale și sigure.

Tinctura Detoxi-complex conține un amestec de mai multe plante care susțin procesele de eliminare a toxinelor din corp, având o acțiune depurativă îndeosebi la nivelul sângelui și efecte benefice asupra aparatului urinar.

Cele 11 plante incluse în această formulă sunt: socul, urzica, mesteacănul, coada-calului, coada-șoricelului, sânzienele, leurda, gălbenelele, merișorul, păpădia și țintaura.

_________________________________________________________________________________________________________

Socul este diuretic, depurativ, sudorifice și laxative. Este util în afecțiuni vezicale, renale și reumatice. Ajută în răceală și gripă.

Urzica este deopotrivă depurativă și energizantă. Ajută la purificarea sângelui (datorită clorofilei), la stimularea și fluidizarea circulației. Este fortifiantă și anti-anemică, datorită conținutului bogat în minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu, siliciu) și vitamine (C, K, PP, complexul B și provitamina A).

Este recomandată în avitaminoze, afecțiuni renale, reumatism, gută, rinită alergică, bronșită, diabet, rahitism, osteoporoză și hemoragii.

Coada-calului este diuretică, hemostatică, mineralizantă, anti-bacteriană și anti-anemică. Este foarte eficientă în boli de rinichi, edeme ale picioarelor, boli de inimă, gută, reumatism, afecțiuni ale pielii și ficatului.

Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, cu efecte bune asupra aparatului digestiv și urinar, fiind recomandată în gastrite, colecistite, enterocolite, afecțiuni urinare și ginecologice.

Frunzele de mesteacăn ajută la eliminarea acidului uric și la scăderea colesterolului. Sunt indicate în gută și reumatism.

Sânzienele sunt diuretice și sedative. Ajută la eliminarea germenilor patogeni din rinichi, ficat, pancreas și splină.

Gălbenelele au proprietăți antiinflamatoare, calmante și cicatrizante. Ajută în gastrită hiperacidă, ulcer gastric și duodenal, dureri menstruale și anemie.

Leurda este unul din cele mai bune purificatoare ale sângelui. Este indicată în viermi intestinali, tulburări cardiace, insomnie, arterioscleroză.

Merișorul este util în gută, reumatism, pietre la rinichi, hipertrofie de prostată și afecțiuni urinare.

Păpădia este utilă în obezitate, afecțiuni hepato-biliare, eczeme, gută, reumatism, arteroscleroză.

Țintaura are o acțiune detoxifiantă puternică. Acționează asemenea unui detergent împotriva otrăvurilor din corp. Conține substanțe amare care ajută ficatul să filtreze toxinele și să se regenereze.

Este recomandată în afecțiuni care afectează sistemul digestiv, ficatul, bila, rinichii și aparatul circulator:

– oboseală cronică
– infecții urinare
– obezitate
– hemoroizi
– varice

_________________________________________________________________________________________________________

Tinctura Detoxi-complex poate fi comandată de pe site-ul neraplant.ro. sau din magazinele naturiste care comercializează produsele lor. Acest produs are 100 ml și costă 16 lei.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță de tinctură, amestecată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi. Se fac cure de câte 6 săptămâni.

Tincturile pe bază de alcool nu sunt indicate persoanelor care au interdicție la alcool. Această tinctură este de asemenea contraindicată celor cu alergie sau sensibilitate la plantele folosite.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Monahia Andreea, Tinctura Nera Plant Detoxi-complex, depurativ sanguin naturist, Tincturi Mănăstirești, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 10, 10 iunie – 10 august 2016, Editura Lumea Credinței, p. 32-36

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Folosim in familie dar si prieteni ..multe produse de la Manastirea Nera..siropul echinofruct.biter suiedez.tintiura de propolis .miere de albini.dar si unguientele de galbenele .propolis …vi le recomand din suflet si preventiv le puteti folosi .

  2. Pe site-ul lor: neraplant. ro. Scrie și în articol, la sfârșit.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.