Apă de gură din SCORȚIȘOARĂ și LĂMÂIE pentru împrospătarea RESPIRAȚIEI și combaterea AFECȚIUNILOR ORALE

Halena sau halitoza apare ca urmare a acumulării excesive de bacterii în cavitatea bucală. Poate fi cauzată de unele afecțiuni dentare sau digestive, precum și de consumul unor alimente cu miros puternic, precum usturoi sau ceapă.

Apele de gură din comerț, menite să elimine mirosul dezagreabil al respirației, sunt pline de chimicale dăunătoare.

Apă de Gură Naturală

Învățați să preparați singuri produsele de îngrijire corporală, și nu veți mai avea nevoie de produsele scumpe și toxice din magazine.

O apă de gură eficientă nu trebuie să fie neapărat dăunătoare cavității bucale. Vă prezentăm o rețetă simplă, eficientă, pe care o puteți încerca pentru început.

Scorțișoară + miere și suc de lămâie

Asemenea altor mirodenii, scorțișoara are proprietăți antibacteriene, prin care ajută la îndepărtarea bacteriilor care provoacă mirosul neplăcut al cavității bucale. În plus, are o aromă foarte plăcută.

Mierea la rândul ei este antimicrobiană, proprietate prin care distruge germeniiLămâia are o aromă proaspătă de citrice, și în plus ajută la albirea dinților.

Ingrediente

• ½ lingură de pudră de scorțișoară
• 2 lămâi
• 1 ½ lingurițe de miere
• opțional: ½ – 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 cană de apă caldă

Preparare

Puneți scorțișoara într-un borcan de sticlă. Adăugați sucul de la lămâie, mierea și bicarbonatul (dacă folosiți). Amestecați și adăugați apa. Puneți capacul și agitați bine recipientul pentru omogenizarea preparatului.

Moduri de utilizare

Luați 1-2 linguri de preparat în gură și clătiți cavitatea bucală, sau faceți gargară timp de 1-2 minute. Acest procedeu simplu ajută la îndepărtarea halenei și a altor probleme orale.

______________________________________________________________________________________________________

Altă variantă:

• ½ linguriță de scorțișoară
• ½ linguriță de miere
• 30 ml de apă caldă

Amestecați toate ingredientele și turnați soluția într-un recipient. Folosiți-o ca o apă de gură dimineața, după mese, sau în orice alt moment alt zilei, pentru împrospătarea respirației.

Această apă de gură naturală nu are o durată de viață la fel de mare precum cele din comerț care conțin conservanți. Din acest motiv trebuie să o preparați în cantități mici, pentru a o folosi în decursul a câteva zile.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: DIY Remedies, DIY Mouthwash to Keep your Breath Fresh: http://diyremedies.org/mouthwash-for-breath-fresh/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]