MIERE, NUCI și SCORȚIȘOARĂ – stimulent natural pentru CREIER și MEMORIE (rețetă)

Nucile și scorțișoara au o acțiune tonică extraordinară asupra creierului. Aceste două ingrediente naturale pot fi combinate și administrare cu miere de albine, sub forma unui preparat dulce. Rețeta este simplă:

Amestecați 100 g de miez de nucă măcinată cu 2 lingurițe de pudră de scorțișoară și 300 g de miere de albine. Trebuie să obțineți o pastă omogenă și cremoasă. Pentru sporirea efectelor curative asupra creierului, puteți adăuga și 1 linguriță de busuioc măcinat. Se poate consuma câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

Miere cu Scorțișoară și Nuci

Miere cu Scorțișoară și Nuci

Efecte terapeutice

Nucile  sunt renumite pentru efectele lor curative în afecțiunile cerebrale. Nu în mod întâmplător miezul de nucă seamănă atât de izbitor cu creierul uman.

Studiile au confirmat aceste similitudini din punct de vedere terapeutic, și au arătat că nucile au într-adevăr un efect stimulator asupra creierului, îndeosebi asupra memoriei.

Persoanele solicitate din punct de vedere intelectual, precum și cei care învață și trebuie să rețină cantități mari de informații, vor resimți efectele binefăcătoare ale consumului de nuci.

Aceste fructe oleaginoase conțin cel puțin 2 nutrienți care hrănesc și întăresc creierul: grăsimi sănătoase și zinc. Conținutul mare de Omega-3 din nuci ajută la prevenirea depresiei și a declinului cognitiv.

O mână de nuci pe zi, mărunțit și amestecat cu 1 lingură de miere ne poate îmbunătăți starea de spirit, datorită faptului că acestea cresc foarte mult nivelul de melatonină. Acest remediu este totodată indicat în astenie, stres, afecțiuni ale sistemului nervos și probleme de creștere la copii.

Scorțișoara este citată de numeroși experți ca un remediu deosebit pentru stimularea activității mentale. Simpla mirosire a acestei mirodenii îmbunătățește procesele cognitive și sarcinile care necesită atenție și memorie.

Studiile au arătat că scorțișoara:

– regresează tulburările cognitive și reduce oxidarea la nivelul creierului
– are efecte benefice în Parkinson
– stimulează memoria
– reduce poftele alimentare

Un studiu recent, realizat de cercetătorii din Chicago, publicat în Jurnalul Neuroimmune Pharmacology, a arătat că scorțișoara crește nivelul de benzoat de sodiu din creier și previne o serie de tulburări neurologice asociate cu vârsta.

Surse articol:
1. http://blog.brainhq.com/2014/07/28/5-proven-brain-benefits-of-cinnamon/
2. https://www.psychologytoday.com/blog/your-brain-food/201306/why-cinnamon-is-good-your-aging-brain

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. da si mult înțelegere bine masurat avut cu ceai de Roenita

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]