Vin de COACĂZE negre – rețetă simplă, beneficii colosale pentru sănătate

Coacăzele negre sunt considerate de oamenii de știință super-fructe, datorită proprietăților imunitare, revitalizante, remineralizante și detoxifiante, digestive, diuretice și laxative.

Vin de Coacăze Negre - Rețetă și Beneficii

Vin de Coacăze Negre – Rețetă și Beneficii

Vin de coacăze negre – rețetă

Aceasta este varianta simplă a vinului de coacăze negre, care se prepară direct cu vin roșu. Efectele revigorante sunt și puternice în acest fel.

Ingrediente

• 200 g de coacăze negre
• 1 litru de vin roșu

Preparare

Vinul pe care îl folosiți la această rețetă trebuie să fie natural, de casă. Pentru efecte maxime, se folosesc coacăze negre proaspete, coapte bine. În afara sezonului, coacăzele negre se pot procura din magazine, congelate sau uscate (în acest caz se lasă în apă câteva ore pentru a se rehidrata).

Coacăzele negre se spală cu grijă și se pun într-un borcan de sticlă încăpător. Se toarnă peste ele vinul roșu și se închide ermetic. Se lasă la macerat 3 zile. Se bea câte 1 păhărel (30-50 ml) de vin de coacăze pe zi, după masă.

Dacă nu aveți posibilitatea să preparați vin de coacăze negre în casă, îl puteți găsi găsi gata preparat la magazinele naturiste.

Efecte și indicații terapeutice

Coacăzele negre sunt o sursă uimitor de mare de antioxidanți, antociani, polifenoli și alți compuși bioactivi, responsabili în mare parte pentru efectele miraculoase ale acestor fructe. Există zeci de studii clinice realizate pe oameni care arată beneficiile consumului de coacăze negre:

– Sănătatea cardiovasculară (scad colesterolul, tensiunea arterială și inflamația vasculară, cresc circulația sângelui)

– Sănătatea aparatului respirator (inhibă virusul gripal, cresc răspunsul imun la infecțiile respiratorii și numai, reduc inflamația căilor respiratorii)

– Sporesc capacitatea de a reacție imunitară a corpului

– Reduc oboseala musculară și intelectuală, cresc performanța atletică

– Sănătatea oculară (îmbunătățesc funcția ochiului, reduc oboseala vizuală, ajută la tratarea glaucomului)

– Reduc riscul cancerului de colon

– Sănătatea rinichilor (îmbunătățesc funcția rinichilor, previn formarea pietrelor și recidivarea infecțiilor urinare)

– Au efecte anticancer

– Protejează împotriva stresului oxidativ

– Ajută în Alzheimer, artrită, reumatism, gută, probleme cu circulația

Precauții și contraindicații

Coacăzele negre nu sunt recomandate persoanelor care iau medicamente pentru tulburări de coagulare și celor care urmează să fie operați.

Surse:

„Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Adaptogene și Imunitare”, Virginia Ciocan
http://www.nzblackcurrants.com/research-outcomes/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.