Beți ZER pentru creșterea imunității, combaterea infecțiilor, scăderea colesterolului și pierderea în greutate

Cei care prepară laptele bătut, brânza sau cașul în casă, cunosc faptul că zerul care rămâne după ce produsele lactate sunt lăsate la scurs este foarte bun pentru sănătate și nu trebuie aruncat. Această zeamă întărește corpul, crește imunitatea și are puterea de a combate sau chiar trata unele afecțiuni.

Cura cu Zer

Cura cu Zer

Zerul crud este un complex de proteine derivate din lapte, fiind considerat un aliment funcțional și un medicament natural, înzestrat cu o serie de beneficii importante pentru sănătate, în special pentru imunitate.

Lactoferina, beta-lactoglobulina, alfa-lactalbumina, glicomacropeptidele și imunoglobulinele sunt doar câteva exemple de compuși din zer care au demonstrat o acțiune imunostimulatoare deosebită.

 Efectele terapeutice uimitoare ale zerului 

– anti-hipertensive (reducerea tensiunii arteriale)
– anti-tumorale (combaterea tumorilor)
– hipolipidemic (scăderea colesterolului și trigliceridelor)
– antivirale (combatere a virusurilor)
– antibacteriene (combatere a bacteriilor)

Principalul mecanism prin care zerul exercită aceste efecte terapeutice este transformarea intracelulară a aminoacidului cisteină în glutation, un antioxidant intracelular potent.

 Cura cu zer – indicații terapeutice 

Un număr semnificativ de studii clinice au utilizat zerul în tratamentul cancerului, infecțiilor cu HIV și hepatita B, bolilor cardiovasculare și osteoporozei, și ca agent anti-microbian. Proteina din zer a arătat de asemenea beneficii în ceea ce privește creșterea performanțelor fizice.

• creșterea imunității (producția de celule imunitare T)
• stoparea și remisiunea tumorilor benigne și maligne
• combaterea infecțiilor bacteriene
• scăderea colesterolului
• creșterea masei musculare
• reglarea greutății corporale
• anemie
• gută
• infecția cu HIV
• eczeme, degerături, piele uscată

 Cum se consumă zerul 

În scop terapeutic, se poate face o cură cu câte 2-3 pahare de zer pe zi. Bolnavii de cancer și cei infectați cu HIV pot bea până la 1-1,5 litri de zer pe zi sau pot lua suplimente cu proteine din zer, la sfatul medicului.

Cura cu zer este foarte utilă și pentru slăbit și detoxifierea corpului. Se poate consuma în acest scop câte 1 litru de zer crud pe zi, timp de 21 de zile, în cadrul unui regim alimentar corespunzător.

Pentru unele probleme ale pielii, precum eczeme sau degerături, se aplică pe zonele afectate comprese cu zer, până la vindecare. Se lasă să acționeze o oră, apoi se clătește cu apă. Persoanele cu pielea aspră sau chiar crăpată pot folosi de asemenea zerul. Acesta ajută la înmuierea și catifelarea pielii, inclusiv a tenului.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15253675

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. De unde zer?
    Daca n ai vaci?

  2. Chiar asa de unde zer

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]