Ce SIMPTOME provoacă infecția cu HELICOBACTER PYLORI? Cum se transmite?

Problemele stomacale frecvente sau persistente nasc de multe ori suspiciunea unei afecțiuni medicale. Una din cele mai des invocate este infecția cu Helicobacter pylori.

Ce este Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori, sau H. pylori este una din cele mai comune bacterii. Infecția cu Helicobacter pylori apare atunci când acest patogen infectează stomacul.

Helicobacter pylori simptome, prevenire: digestivediseasescenter.com

Potrivit datelor estimative, circa 50% din populația globală este afectată. Prevalența ei este influențată de zona geografică, de etnie, de vârstă și de alți factori.

Helicobacter pylori – factori de risc

Infecția cu Helicobacter pylori este mai des întâlnită în zonele aflate în curs de dezvoltare, din cauza condițiilor precare de viață și a igienei deficitare. Victimele principale sunt copii.

H. pylori poate afecta sever tractul gastrointestinal. Este asociată cu gastrită, ulcer duodenal și ulcer gastric. Studiile care au investigat factorii declanșatori implicați au descoperit câteva lucruri interesante despre această infecție:

– nu este provocată de consumul de alcool sau tutun
– dieta sănătoasă (axată mai ales pe fructe, legume și vitamina C) protejează împotriva infecțiilor cu H. pylori
– alimentele preparate în condiții nesigure sau expuse la apă sau sol contaminat cresc riscul infecțiilor cu H. pylori
– sărăcia, lipsa de practici de salubrizare, traiul în spații aglomerate sunt asociate cu o incidență crescută a bolii și cu un risc mai mare de transmitere a infecției în interiorul familiei

Citește și Tratament NATURIST pentru HELICOBACTER PYLORI în 4 pași

Cum se transmite H. pylori

Cel mai probabil, infecția cu Helicobacter pylori se transmite de la o persoană la alta pe cale orală (vomă, salivă, alte lichide corporale) sau pe ruta fecal-orală.

Apa contaminată este una din principalele surse de infectare și transmitere a bolii.

Helicobacter pylori – simptome

Deși este atât de frecventă, infecția cu Helicobacter pylori nu este ușor de recunoscut. Cele mai multe persoane afectate nu știu că sunt infectate, deoarece nu dezvoltă simptome de boală. Unul din motive este că anumite persoane se nasc cu o rezistență mai mare la acțiunea nocivă a acestei bacterii.

Citește și Regimul alimentar pentru HELICOBACTER PYLORI

Când produce simptome, infecția Helicobacter pylori se manifestă prin:

– durere sau arsură la nivelul abdomenului
– durerea se înrăutățește când stomacul este gol
– greață, apetit scăzut
– râgâieli dese
– balonare
– scădere în greutate nejustificată

Dacă aveți oricare din aceste simptome și constatați că ele nu dispar, ci persistă sau se agravează, trebuie să mergeți imediat le medic.

Durerile severe de stomac, problemele de înghițire, scaunele cu sânge sau negre, vărsăturile cu sânge sau cu aspect de zaț de cafea sunt semne care indică o boală ce trebuie diagnosticată de medic.

Infecția cu Helicobacter pylori poate fi depistată prin intermediul unui test de respirație, probă de scaun sau test de sânge. În unele cazuri, poate fi nevoie de o endoscopie (și biopsie).

Citește și 3 remedii naturale pentru Helicobacter Pylori, confirmate științific

Ce putem face pentru a preveni infecția cu Helicobacter pylori

Având în vedere că la baza acestei boli stau factori care țin de igienă, de alimentație și de stil de viață, este ușor de intuit ce trebuie să facem pentru a preveni o posibilă infecție cu H. pylori.

– să ne spălăm pe mâini după ce folosim toaleta și înainte să gătim sau să mâncăm
– să gătim alimentele la temperaturile și duratele adecvate
– să evităm consumul de apă din cișmele, fântâni, lacuri, piscine sau alte surse murdare sau nesigure

Cumpără de aici suplimente utile în Helicobacter pylori:

[wcepe_products ids= ‘2970, 10817, 11075, 11031′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Mayo Clinic, Helicobacter pylori (H. pylori) infection: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/h-pylori/symptoms-causes/syc-20356171
2. Medline Plus, Helicobacter Pylori Infections: https://medlineplus.gov/helicobacterpyloriinfections.html
3. Brown LM, Helicobacter pylori: epidemiology and routes of transmission, Epidemiol Rev. 2000;22(2):283-97: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11218379

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.