Remedii rapide pentru GUTURAI, de la Maria Treben

Terapeuta austriacă Maria Treben recomanda ca la primele semne de guturai, să se înmoaie o bucată de vată în micul bitter suedez, care apoi să se țină sub nas câteva minute. Prin inhalarea vaporilor se produce o vindecare rapidă.

În sezonul rece, când epidemiile de gripă sunt în floare, se poate lua preventiv câte 1 linguriță de bitter sudez pe zi, amestecat în puțină apă caldă sau ceai.

Remedii Guturai

Inhalație cu mușețel

Unul din cele mai vechi remedii contra guturaiului este inhalația cu mușețel. Și acesta trebuie realizat la primele simptome ale bolii și nu după ce s-a instalat o congestie nazală puternică. Inhalația poate face mai rău dacă nasul este foarte înfundat.

Se pune 1 litru de apă într-un ibric pe foc. Când clocotește, se ia de pe foc, se adaugă 1 lingură de flori de mușețel și se lasă câteva secunde la infuzat. Se toarnă într-un bol larg. Se apleacă apoi capul deasupra vasului și se acoperă cu un prosop. Se inhalează aburii fierbinți câteva minute, sau până când se răcește infuzia.

Acest tratament dă roade doar dacă se stă în ziua respectivă în casă, la cald.

Baie de picioare

Un alt leac tradițional este baia fierbinte de picioare. Se stă 10-15 minute cu picioarele într-un lighean cu apă fierbinte, cât se poate suporta. Se completează cu apă fierbinte pe măsură ce aceasta se răcește.

Ceai anti-gripal

Maria Treben ne mai oferă o rețetă de ceai mixt care ne poate proteja împotriva molipsirii de gripă în sezonul friguros.

• 10 g de flori de soc
• 10 g de rădăcină de păpădie
• 15 g de țâța-caprei (Tragopogon pratensis)
• 5 g de mușețel
• 5 g de flori de tei
• 5 g de frunze de fragi
• 5 g de podbal

Aceste plante trebuie culese din natură și păstrate în casă. Dacă nu le aveți, căutați-le la magazinele naturiste. După ce se amestecă toate plantele în cantitățile date, se ia 1 linguriță de amestec și se opărește cu 1 cană de apă. Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară.

Se administrează câte 3 căni pe zi. Ceaiul se păstrează într-un termos. Se bea ½ cană dimineața, înainte de masă, iar cealaltă jumătate de cană se bea la 30 de minute după masă.

Celelalte 2 căni rămase se beau pe parcursul zilei. Se adaugă 1 linguriță de bitter suedez în ceai.

Sursă articol: „Plante Medicinale din Grădina Domnului – Sfaturi bune din Biblia mea de leacuri pentru păstrarea sănătății și bunăstării”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.