Un compus din BERE reduce COLESTEROLUL și GREUTATEA corporală, îmbunătățește funcțiile CREIERULUI și previne CANCERUL (studii)

Toate aceste beneficii enumerate în titlu se datorează nu berii în sine, ci unui compus regăsit în conurile de hamei, numit xantohumol.

Xantohumol este un flavonoid, un antioxidant care se găsește doar în inflorescențele hameiului. Această plantă este utilizată la prepararea berii datorită faptului că acționează ca un conservat. În plus, aceasta dă berii aroma amăruie specifică.

Bere - Beneficii

Bere – Beneficii

Această substanță naturală are efecte profilactice și terapeutice remarcabile. Cele mai importante sunt: scăderea nivelului de colesterol, controlul zahărului din sânge și prevenirea creșterii în greutate.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon au realizat un studiu pe animale de laborator, care au fost hrăniți cu alimente bogate în grăsimi și calorii. Șoarecii selectați pentru teste au fost împărățiți în 3 grupuri.

Un grup a primit doze mari de xantohumol. Un alt grup a primit xantohumol în doze moderate. Al treilea grup nu a primit deloc xantohumol.

Rezultatele au fost impresionante: șoarecii care au primit cele mai mari doze de xantohumol au prezentat următoarele îmbunătățiri:

– o reducere de 80% a nivelului de colesterol LDL (rău)
– o reducere de 78% a unui biomarker de inflamații (IL-6)
– o reducere de 42% a nivelurilor de insulină

Toți șoarecii au luat în greutate, din cauza dietei bogate în calorii și grăsimi, însă șoarecii care au primit doze mari de xantohumol au avut o creștere în greutate cu 22% mai mică decât șoarecii care nu au primit deloc acest compus.

Explicația constă în faptul că acest antioxidant crește consumul de oxigen și rata metabolică.

Conuri de Hamei

Conuri de Hamei

Cristobal Miranda, cea care a condus acest studiu a afirmat că acest compus din hamei impresionează prin diversitatea efectelor terapeutice.

Xantohumol poate combate una din cele mai grave boli ale societății actuale: sindromul metabolic. Acesta este legat de o multitudine de probleme de sănătate: niveluri crescute de colesterol, glicemie și tensiune arterială, supraponderalitate, boli cardiovasculare, diabet sau accident vascular cerebral.

Un alt studiu a arătat că xantohumol ajută inclusiv la stimularea memoriei.

Rezultatele remarcabile ale acestui studiu au fost prezentate în Jurnalul Archives of Biochemistry and Biophysics.

Un alt studiu, publicat în Jurnalul American Phytochemistry, a arătat că xantohumol acționează ca un agent chemopreventiv în prevenirea cancerului, și ca un remediu eficient pentru reducerea bufeurilor și osteoporozei la femeile aflate în perioada de (post-)menopauză.

Singura și cea mai mare problemă este că trebuie să consumăm circa 3.500 de halbe de bere pentru a ajunge la cantitatea de xantohumol utilizată în studii. Berea din comerț conține mai puțin de 0,2 mg de xantohumol per litru.

De aceea, suplimentele cu xantohumol sunt cea mai eficientă formă de administrare a acestui compus. Acestea sunt greu de găsit, însă nu trebuie să uităm că berea naturală, consumată cu moderație, ne poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Surse articol:
1. http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/05/beer-ingredient-fights-weight-gain-blood-sugar-cholesterol/
2. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031942204001876
3. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2774800/Can-beer-make-smarter-Hop-compound-boosts-brain-function-d-need-drink-3-500-PINTS-day.html
4. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031942204001876

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Culmea culmilor ca bautorii de bere sunt grasi…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.