Băile cu ROZMARIN întăresc organismul celor SLĂBIȚI sau afectați de OBOSEALĂ

Rozmarinul este cunoscut din vechime ca un tonic excelent pentru întregul organism, îndeosebi pentru sistemul nervos, și un relaxant pentru mușchi. Datorită efectului de stimulare a circulației sangvine, inclusiv la nivelul creierului, rozmarinul îmbunătățește memoria și limpezește gândirea.

Studiile au arătat că doar mirosul de rozmarin crește capacitatea de memorare și reduce nivelurile de cortizol, asociat cu stresul, activândul „modul” de relaxare.

Băi cu Rozmarin

Băi cu Rozmarin

Rozmarinul este o plantă miraculoasă deoarece are și efecte energizante și relaxante. Stimulează glandele suprarenale să producă energie și totodată să elimine starea de stres.

Acidul carnosic din rozmarin contribuie la repararea sistemului nervos și ajută organismul să facă față mai ușor situațiilor stresante.

Acest compus natural are efecte neuroprotectoare împotriva pesticidelor și s-a dovedit de asemenea util pentru bolnavii de Alzheimer sau Parkinson.

Rozmarinul este un antioxidant puternic, cu proprietăți antibacteriene, antifungice și anticancerigene.

Cum se fac băile cu rozmarin

Botanistul Richard Whelan recomandă băile cu rozmarin persoanelor veșnic obosite sau lipsite de rezistență.  Datorită efectului foarte stimulant, rozmarinul nu trebuie folosit seara. Băile cu rozmarin trebuie făcute dimineața, preferabil în weekenduri, sau în zile de concediu, deoarece este important ca după baie corpul să stea în stare de repaos (cel puțin 1 oră).

Puneți 50 de grame de rozmarin uscat într-un litru de apă clocotită, acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat 30 de minute. Strecurați infuzia și adăugați-o în cada cu apă caldă. Durata băii este de cel puțin 10 minute.

În stările de anxietate, nervozitate sau oboseală cronică, infuzia de rozmarin se poate administra și în intern, câte 1 cană, de 3 ori pe zi. Infuzia de prepară din 1-2 lingurițe de plante uscate și mărunțite și 250 ml de apă, lăsate la infuzat jumătate de oră. Ceaiul se poate îndulci cu miere de albină.

Un efect energizant la fel de bun asupra organismelor slăbite de boli cronice sau epuizate, asupra persoanelor vârstnice sau astenice, îl are și vinul de rozmarin (rețeta aici).

Surse articol:
http://www.naturalnews.com/029359_rosemary_stress.html
http://www.rjwhelan.co.nz/herbs%20A-Z/rosemary.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.