Ceaiul de FRUNZE de MĂSLINE reglează COLESTEROLUL, TRIGLICERIDELE, TENSIUNEA arterială și GLICEMIA

Frunzele de măslin sunt remedii puternice ale naturii. O fiertură din aceste frunze ajută corpul să se curețe de toxine, și la reglarea nivelurilor de zahăr și grăsimi din sânge.

Studiile au confirmat efectele farmacologice antioxidante, hipolipidemice, anti-hipertensive și hipotensive, hipoglicemiante, antiinflamatoare, antivirale și anti-microbiene ale frunzelor de măslin.

Ceai de Frunze de Măslin

Ceai de Frunze de Măslin

Cercetătorii au asociat aceste efecte cu oleuropein, un compus cu efecte antioxidante puternice. Alte substanțe curative identificate în frunzele de măsline sunt acidul oleic, hidroxitirozol, squalen și alți compuși fenolici și polifenoli.

Oamenii de știință de la Facultatea de Farmacie de la Universitatea Cairo din Egipt au obținut rezultate bune în reducerea tensiunii arteriale la șobolani, folosind extract de frunze de măslin.

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă au demonstrat de asemenea că extractul de frunze de măslin este la fel de bun ca medicamentul Metformin, prescris persoanelor (supraponderale) cu diabet non-insulinodependent. Acesta ajută la scăderea rezistenței la insulină și la creșterea secreției de celule pancreatice beta.

Ceai de frunze de măslin – rețetă

Ceaiul se prepară din frunze uscate de măsline, prin extracție la rece. Folosiți apă de izvor, sau apă filtrată.

Ingrediente

• 20 de frunze de măslin
• 500 ml de apă rece

Preparare

Se pune apa rece într-un borcan de sticlă și se afundă frunzele. Se pune capacul și se lasă la macerat 12 ore.

Maceratul cu tot cu frunze se pune apoi într-o cratiță pe foc, la încălzit. Nu lăsați lichidul să fiarbă, ci doar să dea un clocot. Se ia apoi vasul de pe foc, se acoperă cu un capac și se mai lasă la infuzat 5 minute. Se strecoară într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă de sticlă.

Mod de administrare

Ceaiul se bea cu înghițituri mici, pe parcursul zilei. Cu acest ceai, se face o cură de 30 de zile. Tratamentul se poate relua din 2 în 2 luni.

Surse articol:
„Leacuri Mănăstirești – Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002804/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12489249
http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/88975/extractul-de-frunze-de-maslin-la-fel-de-eficient-ca-medicamentele-pentru-diabet/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


8 comentarii

  1. Sa confirme specialistii

  2. ceaiul este o planta bine definita , cred ca vreti sa spuneti INFUZIE ;;

  3. Da,dar la noi în țară de unde să le luăm!😢

  4. Daca a-ti avea idee cite stropiri primesc ?! Foarte rari se mai gasesc salbatici !

  5. e devarat …urmarind instructiunile

  6. Minciuni nu scade nimic

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.