Cele mai importante BENEFICII ale GHIMBIRULUI pe care trebuie să le reținem

Ghimbirul și-a câștigat pe bună dreptate reputația unui super-aliment, datorită proprietăților sale profilactice și curative deosebite. Ameliorarea durerilor de stomac este probabil cel mai neînsemnat beneficiu al consumului de ghimbir.

Studiile au confirmat zeci de utilizări străvechi ale acestui condiment, motivându-ne astfel să îl includem cât mai des în mâncăruri.

Ghimbir

Ghimbir

Ghimbirul a demonstrat efecte antivirale, antibacteriene, antioxidante și antiinflamatoare, fiind propus ca alternativă naturală pentru medicamentele antiacide, analgezice sau antiinflamatoare nesteroidiene.

Leac pentru greață și stomac deranjat

Studiile au confirmat utilizarea ghimbirului ca remediu împotriva senzației de greață, rău de mișcare, vomă și disconfort gastric, datorită efectelor sale antispasmodice. Acesta poate ajuta inclusiv la prevenirea ulcerului.

Un antiinflamator comparabil cu medicamentele sintetice

Cercetătorii au asemănat acțiunea antiinflamatoare a ghimbirului cu efectele medicamentelor nesteroidiene. Ghimbirul inhibă producția de citokine proinflamatorii și a oxidului de azot, ajutând astfel la reducerea inflamațiilor și la tratarea artritei și a altor boli asociate cu inflamațiile, precum cancerul și bolile neurodegenerative.

Calmant pentru dureri

Efectele sale antiinflamatoare și analgezice îl fac util în reducerea durerilor articulare, și inclusiv a celor menstruale. Cercetătorii susțin că rădăcina de ghimbir este la fel de eficientă împotriva durerilor cauzate de inflamarea gutei, de artrita reumatoidă și de osteoartrită ca și Ibuprofenul, cel mai popular medicament antiinflamator.

Detoxifiant și protector împotriva radiațiilor

La fel ca și turmericul, ghimbirul ne poate proteja de asaltul poluanților din mediu și a toxinelor din alimentele procesate sau medicamentele pe care le ingerăm zilnic. Mai mult, aceste două condimente pot preveni daunele cauzate de expunerea la radiațiile dăunătoare.

Benefic pentru circulație

La fel ca toate condimentele iuți, ghimbirul îmbunătățește circulația sangvină. Acesta pune sângele în mișcare, încălzește corpul și ajută la prevenirea frisoanelor, a febrei și a transpirației excesive. Un studiu a arătat că ghimbirul poate preveni inclusiv un atac de cord.

Agent anti-cancerigen

Gingerolul – compusul activ din ghimbir, responsabil totodată pentru aroma sa specifică, are un rol important în prevenirea cancerului colorectal. Un studiu realizat la Universitatea din Minnesota a arătat că gingerolul inhibă creșterea celulelor canceroase la nivel colorectal. Alte cercetări au asociat consumul de ghimbir cu prevenirea unei game variate de cancer, de la cancerul mamar, ovarian și de prostată până la cancerul pulmonar, pancreatic și de piele.

Aliment anti-diabetic

Ghimbirul s-a dovedit eficient în reducerea nivelului de zahăr din sânge, a colesterolului și a grăsimii. Rezultatele unor studii sugerează că ghimbirul ar putea ajuta atât la prevenirea, cât și la tratarea diabetului, inclusiv a complicațiilor acestei boli.

Antibiotic natural

Studiile au arătat că ghimbirul poate fi folosit ca alternativă naturală pentru antibioticele sintetice în tratarea bacteriilor rezistente la medicamente. Ghimbirul s-a dovedit eficient îndeosebi împotriva infecțiilor respiratorii și peridontale bacteriene.

Sursă: http://www.naturalhealth365.com/ginger-circulation-1805.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.