POLENUL amestecat cu MIERE poate trata HEPATITA cronică (studii)

Polenul de albine este un produs cu o valoare nutrițională remarcabilă. Are efecte energizante, tonice, imunostimulatoare, și acțiuni profilactice și medicinale diverse.

Cercetătorii turci de la Universitatea Gazi – Departamentul de Farmacognozie au publicat recent un studiu în Jurnalul Pharmaceutical Biology în care au arătat că polenul amestecat cu miere de albine ar putea ajuta la tratarea unui număr mare de boli, inclusiv a hepatitei B.

Polen - Hepatită

Polen – Hepatită

Acești au analizat efectele analgezice, gastro-protectoare, antioxidante și antiinflamatoare a polenului combinat cu miere de albine. Primele îmbunătățiri la nivel gastrointestinal au apărut după 3 zile de tratament. Polenul a fost administrat în doze de 500 mg/kg în fiecare zi. Efectele antiinflamatoare și analgezice au fost de asemenea confirmat de această doză, fără a fi semnalate reacții adverse.

Aceeași doză s-a dovedit eficientă în tratarea șoarecilor cu necroză hepatică, produsă de daunele cauzate de acetaminofen (paracetamol).

Echipa de cercetători a remarcat că mierea, utilizată separat, nu are aceleași efecte, și au concluzionat că eficacitatea ei crește atunci când este amestecată cu polen.

___________________________________________________________________________________________

O echipă de medici cercetători români de la Universitatea din Timișoara a realizat un studiu în care au testat efectele polenului asupra a 110 pacienți cu hepatită. Fiecare dintre ei a primit câte 30 de grame de polen pe zi, timp de 90-180 de zile.

După această perioadă, rezultatele au arătat o îmbunătățire a raportului dintre gammaglobulină și albumina din sânge la toți pacienții.

Unele surse susțin că polenul nu tratează, ci chiar poate cauza hepatită. Au fost semnalate două cazuri de acest gen: un bărbat de 69 de ani, care a luat 14 tablete de polen, și o femeie de 33 de ani, care a luat 2 linguri de polen de albine pur. Ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

În cazul bărbatului, cercetările ulterioare au arătat că pastilele de polen conțineau un alt ingredient asociat cu apariția hepatitei. Cazul femeii nu a mai avut parte de nici o altă analiză, pentru a confirma sau infirma ipoteza că polenul poate cauza hepatită.

Polenul este recomandat de numeroși nutriționiști pentru afecțiunile ficatului, datorită efectelor sale hepatoprotectoare și hepatotrofice. Acesta poate fi folosit în hepatită acută sau cronică, hepatita B, hepatita C, ciroză, cancer hepatic sau steatoză hepatică.

Atenție însă la efectele adverse. Unele persoane pot avea reacții alergice la consumul de produse apicole.

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377380/
http://www.beepollenhub.com/link-between-bee-pollen-and-hepatitis/

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3614′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.