Siropul de SMOCHINE, un remediu expectorant și laxativ remarcabil – tuse, hipersecreții, rinofaringite, constipație (rețetă)

Puțini dintre noi știu că smochinele pot fi utilizate ca remediu pentru afecțiunile aparatului respirator superior.

Aceste fructe dulci au efecte expectorante puternice, de aceea sunt recomandate în rinofaringite și în secreții excesive ale căilor respiratorii superioare.

Sirop de Smochine Rețetă

Sirop de Smochine Rețetă

Smochinele conțin foarte mult potasiu, calciu, fosfor, fier și fibre alimentare. Au de asemenea cantități moderate de vitamina B6, vitamina B5, cupru și mangan.

Smochinele au proprietăți expectorante, demulcente și pectorale, și emoliente, diuretice și digestive, galactogoce, stomahice și posibil anticancerigene.

Sunt folosite din vechime ca agent laxativ pentru constipație, ca tonic pentru persoanele anemice, ca remediu pentru eliminarea toxinelor și tratarea problemelor digestive, pentru gripă, tuse și dureri de dinți.

Sirop de smochine – rețetă

Acest sirop ajută la reducerea durerilor de la nivelul membranelor mucoase inflamate sau iritate, calmează tusea și durerile în gât și ajută la eliminarea excesului de mucus.

Ingrediente

• 250 g de smochine
• 500 ml de apă
• 125 g de miere

Preparare

Desfaceți puțin fructele și puneți-le într-un vas cu jumătate de litru de apă. Așezați vasul pe o cratiță cu apă, pentru a fierbe la bain-marie (baie de apă). Se lasă până când cantitatea de apă se reduce la jumătate.

La final, siropul se strecoară printr-un tifon, și se îndulcește cu mierea de albine. Se amestecă până la omogenizare. Se păstrează într-o sticlă de sticlă, la frigider.

Fructele nu se aruncă, ci se consumă ca atare, sau se adaugă în diverse rețete: smoothie, prăjituri etc.

Administrare

Doza pentru adulți este de 1-2 linguri, de 3 ori pe zi, iar pentru copii, 3 lingurițe pe zi.

Trebuie să știți că smochinele, îndeosebi cele uscate, sunt foarte bogate în zahăr și au un indice glicemic mare. Sunt de asemenea recomandate pentru aportul lor energetic mare.

Mai multe despre proprietățile nutriționale și terapeutice ale smochinelor puteți citi în acest articol.

______________________________________________________________________________________________

Surse articol:
„Plante și Miresme Biblice – Hrană Pentru Suflet și Trup”, Ovidiu Bojor
http://www.healthyandnaturalworld.com/9-ways-to-use-figs-as-a-natural-remedy/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Sau se pun smochinele de seara in apa si dimineata se minca pe stomacul gol .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.