Cum să folosești GHIMBIRUL pentru desfundarea nasului și drenarea sinusurilor

Pentru o eficiență maximă, folosiți rădăcină de ghimbir. Pudra de ghimbir este obținută prin procese de uscare care alterează conținutul chimic al plantei.

Ceai de Ghimbir

Ceai de Ghimbir

Mod de preparare

Tăiați 6 feliuțe subțiri de rădăcină de ghimbir și puneți-le într-un ibric cu 500 ml de apă. Spre deosebire de frunze, rădăcinile plantelor trebuie fierte, nu doar infuzate. Lăsați așadar ghimbirul să fiarbă circa 20-25 de minute, pentru a extrage principiile active. Beți ceaiul fierbinte. Nu aruncați bucățile de ghimbir, sugeți-le ca pe niște bomboane, iar după ce ați extras tot sucul, aruncați-le.

Puteți îndulci ceaiul cu miere de albine. Pentru a crește efectele terapeutice și decongestionante ale ceaiului, adăugați și 1 vârf de cuțit de cayenne sau piper negru.

Cum funcționează

Rădăcina de ghimbir conține numeroși compuși puternici: uleiuri volatile, zingiberen, gingerol, shogoal și principii iuți. Studiile au arătat că gingerolul suprimă producția de mucus, ajutând la reducerea congestiei capului.

Utilizările tradiționale ale ghimbirului sugerează că această rădăcină picantă subțiază mucusul din sinusuri și ajută la eliminarea secrețiilor. Datorită efectelor antiinflamatoare, reduce membranele inflamate ale sinusurilor, curăță pasajele sinuzale și reduce presiunea sinuzală.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și antiemetice, prin care reduce inclusiv starea de rău (greață și vomă) care poate însoți o răceală.

Ceaiul de ghimbir este de asemenea un remediu antiviral. Ghimbirul proaspăt stimulează celulele respiratorii să secrete o proteină antivirală numită interferon-beta.

Studiile au arătat că ghimbirul, combinat cu usturoi și lămâie, ajută la combaterea unor bacterii rezistente la antibiotice, precum E. coli.

Precauții

Nu depășiți 6 grame de ghimbir pe zi. În doze mari, rădăcina de ghimbir poate cauza arsuri stomacale sau diaree. Planta poate interacționa cu unele medicamente, precum cele utilizate pentru boli de inimă, inclusiv medicamente pentru subțierea sângelui, hipertensiune arterială sau diabet.

____________________________________________________________________________________________

Surse articol:

http://www.livestrong.com/article/532753-ginger-root-for-sinus-congestion/
http://healthyeating.sfgate.com/ginger-tea-good-sinuses-11191.html
http://healthyeating.sfgate.com/ginger-root-immune-system-7529.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.