Pastă de salcâm și miere – remediu pentru CONSTIPAȚIE

Dacă ați strâns floare de salcâm pentru iarnă, atunci veți putea prepara acest remediu parfumat pentru a scăpa de stările frecvente de constipație. Rețeta este foarte simplă, iar pasta obținută este foarte plăcută la gust.

Florile de salcâm nu sunt benefice doar pentru sistemul nervos, ci și pentru problemele digestive. Efectele lor calmante se răsfrâng și asupra stomacului, ajutând la atenuarea durerilor și arsurilor gastrice.

Salcâm cu Miere - Constipație

Salcâm cu Miere – Constipație

Pentru a prepara un medicament natural și eficient pentru afecțiunile stomacului, aveți nevoie de flori uscate de salcâm, pe care să le transformați în pulbere cu ajutorul râșniței electrice de cafea. Contra ulcerului și gastritei, se poate lua câte 1 linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale ale zilei. Un astfel de tratament poate dura 1 lună, și se poate relua după 1 lună de pauză.

Mult mai simplu de preparat este ceaiul de flori de salcâm. Se folosește 1 linguriță de flori uscate la 1 cană cu apă clocotită. Se infuzează 10 minute, apoi se strecoară.

Remediu pentru constipație – rețetă

Ingrediente

• 10 linguri de flori de salcâm uscate
• 5 lingurițe de miere

Preparare

Măcinați florile uscate de salcâm cât mai fin prin râșnița electrică de cafea. Pulberea obținută se cerne apoi printr-o sită deasă. Amestecați pudra de salcâm cu mierea de albine, până rezultă o compoziție omogenă, ca o pastă.

Păstrați acest remediu într-un borcănel. Luați câte 1 lingură în fiecare zi, înainte de masa de dimineață. Se poate face în acest sens o cură de 2 luni.

Amestecul de miere și flori de salcâm poate fi folosit și extern, pentru înfrumusețarea pielii. Mierea în care s-au macerat florile de salcâm se folosește pentru întinerea ridurilor și creșterea elasticității tenului. Se masează pielea, se lasă 30 de minute, apoi masca se îndepărtează cu apă rece.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.