Uleiuri esențiale care s-au dovedit eficiente în tratarea COȘURILOR și ACNEEI

Coșurile și acneea apar atunci când pielea noastră produce mai mult sebum (un ulei natural care previne uscarea pielii) decât în mod normal. Excesul de sebum blochează foliculii de păr de pe piele și astfel se dezvoltă acneea și o acumulare de celule de piele moartă.

Dacă nu se iau măsuri, acneea se poate înrăutăți. Pielea se poate înnegri, inflama sau infecta, din cauza unei bacterii numite propionibacterium acnes.

Uleiuri Esențiale Pentru Coșuri și Acnee

Uleiuri Esențiale Pentru Coșuri și Acnee

Deși este mai frecvent întâlnită la adolescenți, acneea poate să apară și la adulți, pe umeri, pe piept, pe spate sau pe față, într-o anumită perioadă din viața lor. Pe lângă disconfortul de natură estetică, acneea și coșurile îl pot afecta pe cel în cauză și emoțional.

Unele uleiuri esențiale s-au dovedit eficiente în reducerea coșurilor și a acneei, datorită efectelor antibacteriene și purificatoare pe care le au asupra pielii. Le putem găsi în diferite produse cosmetice, sau ca atare, la magazinele naturiste.

Uleiul esențial de lavandă

Este unul din cele mai bune calmante naturale pentru pielea afectată de coșuri. Puteți amesteca în acest scop puțin ulei esențial de lavandă cu un ulei vegetal, pentru a-l aplica de 2 ori pe zi pe zonele afectate.

Uleiul esențial de arbore de ceai

Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice puternice, uleiul esențial de arbore de ceai reduce inflamația care provoacă umflături la nivelul pielii, cauzată de bacterii. Înmuiați un disc demachiant sau o bucată de vată în ulei, și ștergeți zona afectată a pielii.

Uleiul esențial de oregano

Grație conținutului mare de antioxidanți și a proprietăților dezinfectante, uleiul esențial de oregano este foarte eficient în tratamentul coșurilor și a acneei. Folosiți-l în cantități mici, și doar diluat cu un ulei vegetal, deoarece poate cauza iritații ale pielii.

Uleiul esențial de mușețel

Mușețelul are efecte calmante asupra iritațiilor pielii. Ajută de asemenea la albirea punctelor negre cauzate de acnee. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de mușețel atunci când vă spălați pe față.

Uleiul esențial de bergamotă

Pentru cei care nu știu, bergamota este un fruct citric, extrem de amar la gust, care nu se poate mânca. Uleiul esențial de bergamotă este însă folosit în industria cosmetică și în parfumerie. Are proprietăți purificatoare, antibacteriene și antifungice pentru piele. Este recomandat persoanelor cu ten mixt sau gras. Ajută la eliminarea punctelor negre și a coșurilor. Se combină bine cu ulei de cocos sau de măsline.

Uleiul esențial de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin este o alegere foarte bună pentru tratarea acneei, deoarece diminuează excesul de sebum din piele. Datorită efectelor antiinflamatoare, reduce roșeața pielii asociată cu acneea. Puteți folosi o cremă hidratantă care conține ulei esențial de rozmarin pentru a trata acneea, sau puteți adăuga câteva picături de ulei într-o cremă hidratantă.

Uleiul esențial de chiparos

Uleiul esențial de chiparos ajută la tratarea acneei și a coșurilor prin faptul că reduce excesul de ulei din pielea grasă.

Uleiul esențial de tămâie

Uleiul esențial de tămâie are un potențial vindecător impresionant, fiind benefic pentru toate tipurile de piele. Pe lângă faptul că ajută la îndepărtarea acneei, are și proprietăți anti-rid.

____________________________________________________________________________________________

Precauții

Dacă aveți pielea foarte sensibilă, diluați uleiul esențial într-o cantitate mai mare de ulei de bază, adică ulei vegetal (ulei de sâmburi de struguri, floarea-soarelui, ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de migdale etc).

Folosiți 4 picături de ulei esențial într-o lingură de ulei vegetal, sau 1 picătură de ulei esențial într-o linguriță de ulei de bază.

Sursă: http://www.naturalhealth365.com/acne-essential-oils-lavender-1599.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.