Cel mai anti-DIABETIC aliment din lume

Numărul studiilor care demonstrează efectele anti-hiperglicemice ale turmericului cresc de la lună la lună. Cercetătorii sunt uimiți de descoperirile pe care continuă să le facă în legătură cu acest aliment.

Turmericul nu ar trebui să lipsească din dieta nici unui bolnav de diabet. Acest condiment indian constituie unul din cele mai eficiente mijloace de a trata și preveni diabetul.

Turmericul - Cea Mai Puternică Armă Împotriva Diabetului

Turmericul – Cea Mai Puternică Armă Împotriva Diabetului

O recenzie literară recentă, publicată în Jurnalul Internațional de Endocrinologie și Metabolism, întărește ipoteza că turmericul poate fi un tratament alternativ ideal pentru diabetul de tip 2. Studiul a revizuit cercetările publicate pe acest subiect între anii 1998 și 2013.

Toate indică același lucru, și anume că principalul compus activ din turmeric – curcumina – are capacitatea de a atenua simptomele cauzate de nivelul crescut al glicemiei și de rezistența la insulină la persoanele cu diabet de tip 2.

Dintre studiile re-evaluate, 19 au fost realizate pe celule (in vitro) și pe animale (in vivo). 5 dintre studii au fost realizate pe oameni (persoane cu diabet sau cu pre-diabet).

Concluziile studiilor realizate pe celule și animale

Concluziile studiilor efectuate pe animale și pe celule sunt de-a dreptul uimitoare: curcumina poate îmbunătăți starea de diabet de tip 2 prin 10 mecanisme diferite. Câteva din acestea sunt:

– reducerea producției de glucoză și glicogen din ficat
– stimularea absorbției crescute a glucozei
– suprimarea inflamațiilor induse de hiperglicemie
– stimularea secreției de insulină din țesuturile pancreatice
– îmbunătățirea funcției celulelor pancreatice
– reducerea rezistenței la insulină

Concluziile studiilor realizate pe oameni

În studiile clinice realizate pe oameni (persoane diabetice sau prediabetice), curcumina a avut următoarele efecte benefice:

– a scăzut glucoza
– a îmbunătățit funcția celulelor beta
– a îmbunătățit oxidarea și utilizarea acizilor grași

Cea mai importantă descoperire

Unul din aceste studii, publicat în anul 2012 în Jurnalul Asociației Americane a Diabetului, a arătat că extractul de turmeric a fost 100% eficient în prevenirea dezvoltării diabetului la persoanele aflate în stadiul de pre-diabet. Doza folosită a fost de 6 capsule cu 250 mg de curcumină pe zi, timp de 9 luni.

16.4% din persoanele cu pre-diabet din grupul placebo (care nu au primit tratament cu turmeric) au fost diagnosticate ulterior cu diabet de tip 2, în timp ce nici una din persoanele din grupul care a primit capsule cu turmeric nu a dezvoltat boala.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/why-diabetics-should-know-about-turmeric-1

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. Porcărie. Metforminul nu creste riscul de mortalitate. E dovedit de sute poate mii de studiu nu de câteva bucățele făcute in vitro. Cine încearcă sa inducă panică in rândul celor tratați cu metformin si sa creeze dorinta de înlocuire cu turmeric cred ca poate fi acuzat de rea intenție! Mai citiți inainte sa publicați bazaconii.

  2. da intradevar aveti dreptate turmericul face minuni o spun din proprie experienta

  3. Bună dimineața. Cum se consumă Mulțumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.