PROPOLISUL reduce INFLAMAȚIILE și DURERILE asociate cu artrita

Propolisul este un produs apicol cu un potențial terapeutic enorm. Este obținut dintr-un amestec de substanțe rășinoase colectate de aline pe muguri de copaci, flavonoide și alți fitonutrienți importanți cu proprietăți antioxidante, antibacteriene și antifungice.

Propolis - Dureri, Inflamații

Propolis – Dureri, Inflamații

Propolisul este folosit de secole ca remediu pentru infecții, imunitate scăzută, inflamații și dureri. Studiile științifice au demonstrat că propolisul este un produs antiinflamator natural care poate ajuta la reducerea durerilor asociate cu artrita.

Cercetătorii coreeni au evaluat efectele unui extract etanolic de propolis asupra inflamației cronice pe șobolani cu artrită. Dozele de propolis (50 mg/kg/zi și 100 mg/kg/zi) au suprimat inflamația și au redus slăbiciunea fizică asociată cu starea cronică a bolii.

Se pare că efectul analgezic al propolisului a fost comparabil cu efectul a două medicamente convenționale: Aspirină – acidul acetilsalicilic (100 mg/kg/zi) și Prednisolon – un suprimător al sistemului imun local, cu efecte antiinflamatoare și antialergice, folosit pentru reumatism și scleroză multiplă (2.5 mg/kg/zi).

Datorită acestor rezultate, autorii acestui studiu au concluzionat că extractul etanolic de propolis are un efect antiinflamator profund asupra inflamațiilor acute și cronice.

____________________________

Propolisul poate fi folosit sub formă de:

cremă sau unguent pe bază de extract de propolis; se aplică local, pentru reducerea inflamațiilor și durerilor articulare;

suplimente cu propolis – extract sau capsule cu propolis, conform dozelor recomandate pe prospect.

____________________________

Precauții

Deși este considerat sigur, acest produs poate cauza reacții adverse la persoanele alergice la albine sau polen. Dacă faceți parte din această categorie de persoane, discutați cu medicul înainte de a folosi propolis în scop terapeutic.

Propolisul poate cauza reacții adverse chiar și la persoanele care nu sunt alergice la polen. De aceea este indicat ca înainte de a începe un tratament cu propolis să se facă un test, aplicând pe piele câteva picături de tinctură. Dacă apar iritații, umflături, înroșirea pielii sau catar respirator (la administrarea internă), se va renunța la acest tratament.

____________________________

Surse:
http://www.livestrong.com/article/373187-how-to-use-propolis-for-arthritis/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10615859

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. hrean

    se prepară un unguent: în 500 g de unt topit la 40 grade se adaugă 6 linguri de hrean ras, se amestecă bine şi se lasă la răcit şi macerat timp de 12 ore; se reîncălzeşte până la 40 grade, se strecoară şi se depozitează într-un recipient la rece; se unge zona dureroasă de 2 ori pe zi, timp îndelungat (dureri genunchi)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.