O cană de ceai de MUȘEȚEL, de 2 ori pe săptămână scade riscul de boli tiroidiene cu 70%

Cunoscut îndeosebi pentru efectele sale calmante și antiinflamatoare, ceaiul de mușețel s-a dovedit util și pentru tratarea problemelor glandei tiroide, și chiar pentru prevenirea cancerului tiroidian.

Ceai de Mușețel Pentru Tiroidă

Ceai de Mușețel Pentru Tiroidă

Un studiu publicat în aprilie 2015 în Jurnalul European de Sănătate Publică a arătat că grecii au o rată mai mică de cancer tiroidian, comparativ cu populația din Statele Unite ale Americii și Europa.

În Grecia, aproximativ 1,6 din o sută de mii de oameni suferă de cancer tiroidian, în timp ce în SUA, incidența acestui cancer este de 13 ori mai mare.

Studiul a fost realizat pe 100 de greci. Cercetătorii au descoperit că cei care au consumat ceai de mușețel de 2-6 ori pe săptămână au avut un risc cu 70% mai mic de a dezvolta probleme cu glanda tiroidă.

Dacă participanții la acest studiu ar consuma în mod regulat ceai de mușețel timp de 30 de ani sau mai mult, riscul de a suferi de boli tiroidiene ar scădea cu 80%.

Cum funcționează

Cercetătorii au concluzionat că proprietățile antioxidante și antiinflamatoare ale mușețelului au un efect benefic asupra glandei tiroide. Această plantă conține apigenină – un flavonoid care a demonstrat că are proprietăți anticancerigene, mai precis încetinește creșterea cancerului și micșorează tumorile. Apigenina se mai găsește și în pătrunjel sau țelină.

Autorii acestui studiu spun că nu doar mușețelul ar putea avea un efect pozitiv asupra tiroidei, ci și dieta mediteraneană a grecilor – bazată pe grăsimi sănătoase, pește mult și porții mari de fructe și legume.

Aceștia au subliniat importanța alimentației în menținerea sănătății glandei tiroide, avertizând că produsele procesate sunt cele mai periculoase.

Care este doză recomandată

Cercetătorii greci spun că 1 cană de ceai de mușețel, de 2 ori pe săptămână este suficient pentru reducerea riscului de cancer tiroidian și alte afecțiuni tiroidiene cu 70%.

Consiliul American Pentru Botanică (American Botanical Council) recomandă ½ linguriță de mușețel la ½ cană de apă clocotită, infuzată timp de 10 minute.

Folosiți mușețel cules direct din natură, din zone nepoluate. Dacă îl cumpărați de la magazinele naturiste, luați ceai de mușețel vrac, nu pliculețe.

Precauții

Persoanele care sunt alergice la florile din familia margaretelor, la polen, la coada-șoricelului sau la arnică, pot avea alergie și la mușețel. Înainte de a consuma ceai de mușețel, testați planta extern pentru a vedea dacă apar reacții alergice: strănut, secreții nazale, sufocare, mâncărimi ale ochilor sau pete roșii pe piele.

Mușețelul poate interacționa cu medicamentele pentru subțierea sângelui. Dacă urmați orice fel de tratament medicamentos, consultați medicul înainte de a folosi mușețelul cu regularitate.

Citește și – CONTRAINDICAȚII la ceaiul de mușețel 

Sursă: http://www.progressivehealth.com/chamomile-thyroid-health.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Pai da!ca este un bun dezinfectant.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.