PROPOLISUL ajută la vindecarea ULCERULUI VARICOS (cum se folosește)

Incidența ulcerului varicos este de 4 ori mai mare la femei decât la bărbați, cauza fiind de regulă una ereditară. 20% din persoanele care suferă de varice pot ajunge la ulcer varicos.

Propolis Pentru Ulcer Varicos

Propolis Pentru Ulcer Varicos

Simptome și factori favorizanți

Ulcerul varicos este localizat îndeosebi la nivelul picioarelor (gleznă, gambă, pulpă), și înseamnă o agravare a varicelor existente, până la formarea unor răni deschise, care se vindecă deosebit de greu. Rana este mică la început, nedureroasă, apoi prinde crustă, care cade și lasă în urmă o plagă care în timp se extinde și se adâncește.

Din ulcerația formată începe să curgă un lichid, care se poate infecta și forma puroi. Pe măsură ce se adâncește, rana provoacă dureri mari.

Trebuie să știm că alimentația incorectă, statul prelungit în picioare, proasta circulație a sângelui la nivelul picioarelor, tulburările metabolice și endocrine, supraponderalitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și anemia pot favoriza apariția ulcerului varicos.

Tratamentele naturiste sunt bazate pe plante și remedii care au proprietăți antiinflamatoare, tonice pentru vene, capilare și pereții vaselor de sânge, și cicatrizante.

Propolis pentru ulcer varicos

Propolisul este folosit tot mai des în dermatologice, datorită faptului că accelerează vindecarea rănilor, arsurilor și leziunilor pielii. Este un produs antibacterian pe care albinele îl folosesc pentru protejarea stupului de bacterii și fungi. Conține un amestec de polen, compuși antioxidanți (polifenoli și flavonoide) și uleiuri esențiale cu proprietăți vindecătoare.

[wcepe_products ids=’3156′ button=’Cumpără aici’]

Pentru tratarea ulcerului varicos, se recomandă tinctura de propolis de 5%. Aceasta se pulverizează direct pe rană câte de 3-4 minute pentru fiecare ședință. După aceea, locul afectat se unge cu unguent de propolis (20% în vaselină). Acest tratament se repetă (20 de ședințe) până la cicatrizarea și vindecarea completă.

Cercetătorii polonezi au realizat un mic studiu pe 56 de pacienți cu ulcer varicos rezistent la tratamentul convențional. Aceștia au fost împărțiți în 2 grupuri: un grup a fost tratat cu o alifie de propolis și un bandaj de compresie, iar celălalt grup doar cu bandaj de compresie impregnat în oxid de zinc.

La grupul de pacienți tratați cu propolis, ulcerațiile piciorului s-au vindecat complet după 6 săptămâni. La cei din grupul de control, procesul de vindecare a durat mult mai mult, până la 16 săptămâni.

Cercetătorii au concluzionat că unguentul cu propolis are efecte benefice asupra rănilor, inflamațiilor și a altor leziuni ale pielii. Propolisul a arăta că stimulează diferite sisteme enzimatice, metabolismul celular, circulația și formarea colagenului.

Surse:
1. “Medicina Naturistă”, Vol. 1, Constantin Milică
2. http://www.apiter.com/usuario/TOPICAL_TREATMENT_WITH_PROPOLIS_DRESSINGS.pdf
3. http://www.hindawi.com/journals/ecam/2013/254017/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.