Mierea MANUKA – medicamentul naturii care devansează antibioticele

Deși toate tipurile de mierea au efecte antibacteriene, mierea Manuka s-a remarcat printr-un grad terapeutic foarte înalt.

Pe lângă faptul că sporește eficiența antibioticelor, mierea manuka împiedică bacteriile să devină rezistente la medicamente.

Mierea Manuka

Mierea Manuka

Ce este mierea manuka

Deși este folosită din antichitate pentru tratarea diferitelor suferințe interne și externe, mierea de albine și-a dezvăluit adevăratele calități abia în secolul al 19-lea, când cercetătorii au descoperit că mierea are proprietăți antibacteriene.

Dintre toate sortimentele, mierea manuka are o forță vindecătoare extraordinară. Aceasta este culeasă de albine din nectarul florilor unui copac pitic care crește doar în Noua Zeelandă și în Sudul Australiei, numit Manuka (Leptospermum Scoparium). Din acest motiv această miere este atât de scumpă și unică.

Mierea manuka are un potențial antibacterian și antifungic uimitor, adresându-se unei game variate de infecții. Ingredientul activ din mierea manuka este methylglyoxal (MG), un compus regăsit în cele mai multe tipuri de miere, însă doar în cantități mici.

Mierea manuka întrece puterea antibioticelor

Prescrierea antibioticelor a devenit în ultimii ani pur și simplu abuzivă și nejustificată din punct de vedere terapeutic. Medicii continuă să prescrie antibiotice pacienților cu infecții virale acute ale tractului respirator, în ciuda faptului că antibioticele nu sunt eficiente în cazul infecțiilor virale, ci funcționează numai împotriva infecțiilor bacteriene.

Apariția săpunurilor antibacteriene și a produselor dezinfectante pentru igiena mâinilor contribuie de asemenea la saturarea lumii cu antibacteriene.

Ca urmare, oamenii de știință avertizează populația de o catastrofă medicală care ar putea avea loc din cauza unei posibile epidemii datorate super-bacteriilor rezistente la antibiotice.

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Sidney sugerează că mierea manuka ar putea fi o armă puternică împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, precum stafilococul auriu meticilino-rezistent (cunoscut sub numele de MRSA).

Atunci când infecțiile cronice ale pielii și a plăgilor infectate cu stafilococul auriu erau tratate doar cu antibiotice, bacteria devenea rezistentă la tratament la scurt timp. Cercetătorii au fost foarte încântați să descopere că în combinație cu rifampicină, mierea manuka a împiedicat cumva dezvoltarea stafilococului auriu rezistent la medicamente.

Alte studiile anterioare au arătat că, spre deosebire de antibioticele farmaceutice, mierea manuka nu stimulează creșterea și răspândirea bacteriilor rezistente la antibiotice.

 

Alte utilizări ale mierii manuka, confirmate de studii

Pe lângă utilizările ei externe (în rănile infectate), mierea manuka s-a dovedit de asemenea eficientă în tratarea ulcerelor stomacale, gastritei și a altor probleme digestive.

Grație efectelor sale antibiotice, antifungice și antivirale, mierea manuka este de asemenea folosită pentru dureri în gât, dermatite, acnee, conjunctivită, sinuzită, reflux acid și arsuri la stomac.

– MRSA (Stafilococul auriu meticilino-rezistent)
– Pseudomonas aeruginosa
– Carii dentare
– Placă bacteriană dentară
– Gingivită
– Infecții paradontale
– Ulcer venos
– Ulcer la picior
– Infecții bacteriene și micoze
– Colită (ulcerativă)
– Boli inflamatorii intestinale
– Răceală și gripă
– Helicobacter pylori
– Virusul gripal A
– Răni greu vindecabile

Mierea manuka este incorporată de asemenea în diverse produse dezinfectante, precum apă de gură, pentru tratarea gingivitei și a bolilor paradontale.

Unde se găsește mierea manuka

Mierea manuka are o culoare închisă, și o aromă intensă, datorată provenienței sale. Poate fi folosită ca o miere obișnuită, sau ca îndulcitor.

Mierea manuka se poate găsi la magazinele naturiste sau online. Un borcan de 250 de grame de miere manuka poate costa în jur de 80 de lei. Prețul mare este justificat de calitățile medicinale extraordinare ale acestui tip de miere, caracteristic unui medicament scump. Asigurați-vă că mierea manuka pe care o cumpărați provine din Noua Zeelandă, citind prospectul.

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.